Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa ANC
Mig miler de persones marxa al Baix Camp en homenatge a Xirinacs

La caminada, que va durar tot dissabte, va partir d'Alforja i va arribar a Cambrils

19/08/2012 Política

La Columna Lluís Maria Xirinacs que es va celebrar dissabte en el marc dels actes de la Marxa cap a la Independència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va reunir quasi mig miler de persones al seu tram final de Cambrils. 

Tomàs Mallafré, un dels responsables de la regió sud de l'ANC, va celebrar l'èxit de la convocatòria i va explicar que a més de fer una crida a la participació a la concentració de l'11 de setembre a Barcelona "actes com aquest contribueixen a normalitzar la independència, que és el que tindrem perquè no ens aturarem fins a aconseguir-la".

La marxa va començar a les 8 del matí quan unes 35 persones van sortir caminant d'Alforja en direcció a Les Borges del Camp, després d'un repic de campanes, tronada, lectura del Manifest de la Marxa i signatura d'aquest per part de l'alcalde del municipi.

Els participants van ser rebuts a l'entrada a Les Borges del Camp per membres de l'assemblea territorial, que es van unir a la columna i es van dirigir en comitiva fins a l'Ajuntament, on l'alcalde Joaquim Calatayud també va firmar el manifest, i es van dirigir fent cercavila fins a Cal Dasca on els esperava un esmorzar popular.

Després de la lectura del manifest a Les Borges es van dirigir fins a l'entrada del poble per la part de la carretera N-420, on van hissar una estelada i van enfilar la carretera cap a Riudoms, on van ser rebuts per membres de l'ANC del poble, que els van acompanyar als actes de la Plaça de l'Església amb batucada, ball de diables i parlaments.

Aquí ja s'hi havien unit participants d'altres poblacions com Maspujols, Vilaplana, La Selva del Camp, Reus o El Morell, i el nombre creixent de caminants va sortir als voltants de les cinc de la tarda cap a Vinyols, on van ser rebuts pels gegants i van fer cercavila pel poble, des d'on ja es van dirigir per la Riera d'Alforja fins a Cambrils.

Després d'una breu aturada a la Plaça del Setge de Cambrils on els membres de l'ANC local els van rebre oferint-los begudes fresques, es van adreçar al port on es van trobar amb membres de les assemblees de Vila-seca i Salou, i acompanyats de gegants i timbalers van fer un recorregut per tot el Passeig Marítim, on s'hi van afegir altres persones espontàniament fins a arribar a ser més de 400, segons càlculs de l'organització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid