Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Funció Pública
L'Esquerra Independentista dóna suport a la vaga de fam de Jubilats per Mallorca

Jaume Bonet, ja fa 15 dies que esta duent a terme una vaga de fa en defensa del català, davant la política ultraespanyolista del PP que s'ha marcat com a objectiu eliminar-la de les institucions.

14/03/2012 Llengua
L'esquerra independentista de Mallorca ha fet públic el seu suport als jubilats de l'illa que es troben en vaga de fam per la llengua.

L'assemblea de Palma de Maulets manifesta, a través un comunicat, el seu total suport a l'associació Jubilats per Mallorca i concretament a la vaga de fam que duu a terme un dels seus membres, Jaume Bonet, des de fa ja 15 dies. "Aquesta acció ha esdevingut un clam en defensa de la nostra llengua, el català, davant la política ultraespanyolista del PP que s'ha marcat com a objectiu eliminar-la de les institucions", afirma Maulets.

Per a l'organització de joves, "el valent gest de Jaume ens ha de servir d'exemple a tota la societat mallorquina: només la lluita, la fermesa i el compromís aconseguiran aturar les pretensions d'una dreta rància que, amb el poder de les institucions, vol imposar-se a tot un poble".

Segons Maulets, "també ells han de prendre nota, i és que ni les seves lleis, ni la seva prepotència, ni la seva repressió, aconseguiran fer callar la nostra veu, i els darrers mesos, els carrers de Palma, Felanitx i Sa Pobla ja han parlat molt clar: el poble de Mallorca estima la seva llengua i està disposat a defensar-la".

L'organització de joves saluda amb admiració la valent iniciativa de Jubilats per Mallorca i anuncia que tampoc el jovent es quedarà quiet davant el feixisme del segle XXI, i es mantindrà en peu de guerra "pels nostres drets nacionals i socials, amb la convicció de que només en uns Països Catalans independents i socialistes podrem mantenir i desenvolupar la nostra llengua amb total normalitat".

De la seva banda, també Endavant ha enviat suport polític i humà a Jaume Bonet i manifesta que "eemples com el seu són els que ens animen, dia a dia, a seguir lluitant per uns Països Catalans lliures i socialistes". Segons afirma, les persones que han portat Bonet a prendre "una decisió tan dràstica" són "les dirigents i càrrecs públics del Partit Popular", a qui titlla d'"enemigues de la nostra llengua" i avisa que per tant "seran responsables del que pugui passar a Jaume Bonet".

Endavant anima tothom a continuar la lluita en defensa del català i contra totes les agressions socials que Jaume Bonet també denuncia amb la seva vaga. "Cal seguir amb les accions populars i amb la lluita als carrers per defensar la nostra llengua" i creu que la mobilització "és la millor forma de lluitar per la nostra llengua".

D'altra banda, considera que cal socialitzar la vaga de fam "portant la lluita de Jaume Bonet als carrers dels nostres pobles i barris".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid