Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Funció Pública
L'OCB "valora i respecta" la decisió de fer una vaga de fam en defensa del català

L'entitat fa responsable José Ramón Bauzá del clima de crispació social que estan provocant les seves mesures

23/02/2012 Llengua
"Jubilats per Mallorca" anuncien una vaga de fam en defensa del català "Jubilats per Mallorca" anuncien una vaga de fam en defensa del català | Autor: Arxiu
L’Obra Cultural Balear (OCB) valora i respecta la decisió presa per un grup de membres de l’associació Jubilats per Mallorca de començar una vaga de fam en defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants, que es troben greument amenaçats per la política del Govern Bauzá. Per a l’entitat, això és una mostra més de l’oposició social a la reforma de la Llei de Funció Pública, que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística i viola el dret dels mallorquins a fer servir la seva llengua en les seves relacions amb l’administració pública.

Arran d’aquest anunci, l’OCB torna a exigir al president del Govern, José Ramon Bauzá, que aturi la seva política de bel·ligerància contra la llengua pròpia de les Balears, que fins ara només ha aportat malestar i crispació. L’entitat considera que el president encara és a temps de rectificar i tornar al consens en matèria de llengua, com li han demanat reiteradament ajuntaments de diferent color polític, els sindicats, els juristes, sectors de l’Església, l’oposició parlamentària, membres destacats del seu propi partit i més de 12.000 ciutadans que han presentat al·legacions contra la reforma.

L’OCB rebutja també els darrers retocs introduïts a l’avantprojecte, que eliminen l’obligació que tenen els policies locals d’entendre els ciutadans i que retarden un any la catalogació de les places els funcionaris de les quals han de tenir coneixements de català. Per a l’entitat es tracta d’un nou insult i una nova humiliació contra els mallorquins, que té com a objectiu eliminar l’ús de la nostra llengua de tots els àmbits de l’administració pública. Per altra banda, l’OCB també considera inacceptable, i una nova mostra de menyspreu a la ciutadania, l’afirmació de l’actual Govern de no respondre a les al·legacions presentades per més de 12.000 persones.

L’Obra Cultural Balear fa responsable José Ramon Bauzá del clima de crispació social que estan provocant les seves mesures contràries a la llengua catalana i a la cohesió social, i denuncia l’intent de l’actual Govern d’aniquilar les senyes d’identitat del nostre poble.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid