Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Jubilats per Mallorca inicien una vaga de fam en defensa del català

L'entitat ha presentat, aquest migdia en roda de premsa, l'acció a Can Alcover, indret on hi seran les persones que han fer la vaga de fam. També s'han donat a conèixer els tres voluntaris de l’associació que faran la vaga de fam, Bartomeu Amengual, Josep Company i Jaume Bonet,

01/03/2012 Llengua
Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca, ha parlat en primer lloc, agraint a Can Alcover que els hagi oferit l’ús d’un local per a dur endavant la vaga de fam per la llengua, que es farà a una sala del segon pis de l’esmentat casal.

Ha fet referència als atacs a la llengua pròpia de les illes Balears anomenant la seva minvant presència a IB3 ràdio i televisió i al projecte de llevar el requisit de conèixer-la per accedir a la funció pública, indicant que això és retornar a una època de forta repressió de la llengua pròpia que molts ja creien superada.

Maties Oliver ha remarcat que hi havia els tres voluntaris de l’associació per a dur endavant la vaga de fam, Bartomeu Amengual, Josep Company i Jaume Bonet, que han explicat en que consistirà la vaga i han reiterat els motius fonamentals de la mateixa: aconseguir que els seus arguments arribin a molta de gent i que alguns dels parlamentaris i membres del PP que no estan satisfets amb aquest atac a la llengua que fa el govern al qual donen suport, es replantegin el seu vot. Han dit també que no tenen intenció d’influir sobre aquells dels membres del govern que tenen com a objectiu important de la seva vida el de fer recular l’ús del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer.

La vaga la inicia Jaume Bonet i posteriorment s’hi aniran afegint els altres dos voluntaris, que encara estan pendents de la revisió mèdica corresponent. Hi ha també diversos voluntaris que acompanyaran els qui fan vaga indefinida turnant-se a fer un, dos o tres dies de dijuni total cada un d’ells, i no descarten que es presentin més voluntaris per a la vaga indefinida. Han explicat també que tendran un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada, al qual, tanmateix, exoneren de qualsevol responsabilitat, ja que els han advertit per endavant que una vaga de fam no és un dijuni de salut i que allargar-la sempre comporta un perill.

Responent a diverses preguntes han dit que la democràcia no és la dictadura de la majoria i que, igual que les persones, les comunitats lingüístiques tenen uns drets inalienables, recollits a la Declarció Universal dels Drets Lingüístics, que cap majoria parlamentària cojuntural no té dret a vulnerar. Han recordat que, tenint en compte els qui no votaren i els qui votaren opcions minoritàries, resulta que el PP no el votaren ni tres de cada dèu ciutadans que tenien dret a vot a les autonòmiques. En relació a la promesa electoral del PP de suprimir el requisit de català, recordaren que també el Bauzà va dir que no modificaria la Llei de Normalització Lingüística i ara pretén modificar-la.

Acabaren reiterant la convidada a institucions, associacions, i gent en general a passar a conversar amb ells i a estar pendents dels missatges que aniran elaborant mentre duri aquesta acció.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid