Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tortura
Concentració ahir davant la Via Laietana per denunciar la repressió i la tortura

Ahir dimarts es va portar a terme una concentració davant la comissaria de la polica espanyola de Via Laietana per denunciar la repressió i tortura

16/06/2021 Drets i Llibertats

La Comissió per la Dignitat i la sectoria de Persones Represaliades de l'Assemblea van convocar la concentració de protesta d'ahir 15 de juny davant la Caixa d'Enginyers situada a la Via Laietana.

Amb el lema "Via Laietana: Repressió i tortura", les dues entitats van convocar la protesta de la previvència d'aquesta comissaria de la policia espanyola, centre de tortura i de repressió durant moltes dècades.

El cartell convocant mostrava el rebuig a l'emplaçament actual de la comissaria de la policia espanyola, denuncia la relació d'aquesta comissaria amb la pràctica de la tortura, les vexacions i els maltractaments als detinguts i planteja que l'espai es converteixi en un "centre de reintrepretació i memòria de la repressió."

Un centenar de persones van voltar la comissaria amb cartell que denunciaven la vinculació de la tortura i la repressió amb aquest espai i van tallar el trànsit de la via. S'hi van realitzar diversos parlaments, entre els quals el de Josep Cruanyes, de la Comissió per la Dignitat, que en una entrevista a Vilaweb ahir mateix exposava que “Marlaska treballa per amagar la repressió política i les tortures.”

El veterà ex-represaliat Carles Garcia Solé, un dels impulsors de la companya de denúncia de la comissiaria de Via Laietana, ha expressat que, tot i que es va aconseguir mobilitzar prou persones a la protesta, un centenar, i que "es van acomplir els objectius", el fet d'haver convocat el mateix dia la crema dels retrats del rei espanyol va fer minvar la protesta davant de Via Laietana i que per aquest motiu segurament no ha tingut molta repercussió a la premsa.

Garcia Solé, d'altra banda, que va ser identificat per agents dels Mossos, ha explicat que ell mateix va tenir "una enganxada amb els Mossos, en dirigir-me a ells per demanar-los un mediador i pactar com es realitzaria l'acte." El responsable de la policia catalana va al·legar que només tenien permís per fer "una concentració" i va posar alguns impedients a la protesta.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid