Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat

L'any 1968, amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, l'excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia a encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent (Catalunya Nord), i dur-la fins a la basílica de Montserrat, on a l'atri s'encén una llàntia que cremarà durant tot l'any.

17/02/2018 Cultura

Aquest diumenge tindrà lloc la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat amb  l'encesa  a l'atri de la basílica, on cremarà fins l'any vinent. Enguany han estat els membres Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines que l'han portada des de la tomba de Pompeu Fabra situada al cementiri de Prada del conflent on la van encendre el passat 28 de gener coincidint amb el 150 aniversar del seu naixement. L'acte anirà acompanyat  de la conferència "La brasa permanent" a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté, historiador especialitzat en la Guerra civil espanyola i la seva postguerra.

 

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid