Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Comencen a Sant Feliu de Codines els actes de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Enguany coincideix amb el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

22/01/2018 Cultura
Comencen a Sant Feliu de Codines els actes de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana Comencen a Sant Feliu de Codines els actes de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

El proper divendres s'inicien els actes de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana  a les 19.30h a la Biblioteca municipal Joan Petit i Aguilar de Sant Feliu de Codines amb una xerrada sota el títol "La ruta cap a l'exili"  Acompanyats pels Mots pel XXI i en Josep Vallcorba. Una commemoració que finalitzarà el 18 de febrer amb l'encesa de la flama en una llàntia a l'atri de la basílica de Montserrat.

Així dissabte, tindrà tindrà lloc la "Ruta cap a l'Exili" Sant Feliu de Codines - Prada de Conflent. Sortida a les 7 del matí.
1a parada a Mas Pol, a Bescanó. Trobada al pàrquing de l'ajuntament a les 10 del matí. 2a parada a Mas Parxers, a Agullana. A les 15.30h. Arribada a Prada al vespre. Diumenge, "Renovació de la Flama de la Llengua Catalana" davant la tomba de Pompeu Fabra a Prada de Conflent

L'any 1968, amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, l'excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia a encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent (Catalunya Nord), i dur-la fins a la basílica de Montserrat, on a l'atri s'encén una llàntia que cremarà durant tot l'any.

L'acte s'ha repetit anualment i aquest 2018 la 49a edició la Renovació la farà el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines conjuntament amb l'Ajuntament i Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Enguany coincideix amb el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid