Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
47a edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Aquesta activitat, que s’organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar, any rera any, la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra.

21/02/2016 Cultura

Aquest diumenge, tindrà lloc a Montserrat la 47 edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, un acte en el qual el món excursionista recorda la figura del mestre Pompeu Fabra. Cada any aquesta celebració esdevé un compromís amb la llengua, la cultura, l’esport i la natura dels Països Catalans.

Enguany, l'organització va a càrrec d'una entitat excursionista diferent cada any, i enguany ho farà l'Al-pi-nisme Club Esportiu d'Igualada conjuntament amb Òmnium Cultural de l'Anoia.

Les activitats van començar el 27 de gener amb un acte a la ciutat de Barcelona on es presenta el llibre “Les paraules i els dies” de Jordi Mir. El 31 de gener es va encendre la flama a Prada de Conflent tal com marca la tradició, on reposen les restes del filòleg Pompeu Fabra. Fins aquest matí, que es pujarà la flama Monestir de Montserrat per a fer-ne la seva renovació  a l’atri de la basílica, s'han fet diverses accions i activitats.

Programa previst:

Diumenge 21 de febrer:
– 8:30h: Sortida en autocar des d’Igualada cap a Montserrat (de l’estació d’autobusos)
– 10:00h: Esmorzar amb coca i begudes al costat del cremallera
– 10:15h: Concentració i comitiva per portar la Flama al monestir
– 10:45h: Entrega de la Flama al Pare Abat
– 11:00h: Missa conventual
– 12:00h: Cerimònia de Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a l’atri del monestir
– 12:30h: Conferència a càrrec d’Antoni Dalmau
– 13:00h: Exhibició folklòrica d’entitats igualadines

Un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu, i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grup d’entitats i clubs excursionistes de la FEEC.

Aquesta activitat, que s’organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar, any rera any, la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. L’activitat consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema: “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”.

El desembre de 2008, amb motiu del 40è aniversari de la celebració d’aquest acte, va tenir lloc a Montserrat un acte d’agraïment i reconeixement a les entitats i persones que han fet possible la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Amb aquest motiu, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va publicar el llibre Quaranta anys de la flama de la llengua catalana (1968-2008), de Francesc Roma i Casanovas.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid