Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No al nou PHCE
Les CUP del Camp motor del rebuig institucional al nou PHCE

La CUP presenta en totes les institucions públiques on té representació una moció de rebuig al PHCE que planteja la necessitat d'avançar cap a una nova cultura de l'aigua al territori.

04/02/2016 Territori

Els representants de la CUP als ajuntaments i consells comarcals del Camp i a la Diputació de Tarragona estan promovent i secundant mocions per mostrar el rebuig des de les institucions locals del territori a un dels últims projectes de govern del PP a l’Estat espanyol.

A la Diputació aquesta moció va ser presentada conjuntament amb els grups d’ERC, PSC i CiU. Com va transmetre Vidal, al Ple del passat 29 de gener, "la CUP celebra que grups que anteriorment havien estat promotors de polítiques transversalistes i mercantilistes amb l’aigua de l’Ebre es sumin en aquesta lluita".

Així mateix, va traslladar a tots els grups polítics un seguit de reivindicacions que les CUPs del Camp creuen imprescindibles per avançar en el sentit del treball que està realitzant la Plataforma en Defensa de l'Ebre a les Terres de l'Ebre.

En primer lloc, la CUP defuig de la cançó processista que impregna els grups de CDC i ERC culpant Madrid de tots els mals que pateix el Principat. La CUP creu que aquests partits – i la resta – entren en incongruències rebutjant el PHCE, però havent estat – i sent – actors principals de la degradació del territori.

En aquest sentit, la CUP recorda que CiU va promoure el 1989 el conegut minitransvassament que serveix per proveir d’aigua a les comarques del Camp i el Baix Penedès. Un projecte que fou necessari ja que els rius de les comarques del Camp han estat històricament degradats pels interessos privats.

El Francolí que ja està maltractat per la indústria paperera de la Riba, acaba sense arribar a la mar a causa de la petroquímica; el Gaià és el segon damnificat de la petroquímica, morint a l'embassament de Repsol al Catllar; i finalment el riu Siurana és assassinat per les elits econòmiques locals que hi ha darrera del pantà de Riudecanyes.

Alhora la CUP també troba incoherent el suport a la lluita de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i el suport a grans projectes urbanístics devastadors pel territori com BCN World i es pregunten com s’hagués abastat d’aigua un afer tant dimensionat.

Des d’una perspectiva global, CUP creu que tots aquests afers són el fruit d’un model de desenvolupament insostenible on els recursos naturals "són una peça més de l’engranatge mercantilista del territori". És per això que plantegen una nova cultura de l’aigua i del territori, la qual traslladarà el diputat Sergi Saladié al Parlament de Catalunya.

Les CUP considera que el rebuig institucional és paper mullat sinó va articulada amb la lluita arreu del territori. Per això, des de la CUP animen a la ciutadania a participar als actes convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, sense oblidar la tasca que desenvolupa la Plataforma Salvem el Gaià, la Plataforma Siurana Viu o la que ha desenvolupat la Plataforma de la Vall del Francolí.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid