Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NO al Nou PHN
Concentració a Barcelona per demanar la derogació del nou Pla de Conca de l’Ebre

L'AIGUA ÉS VIDA, NO UNA MERCADERIA -

03/02/2016 Territori

El col·lectiu Jóvens de les Terres de l’Ebre convoca una concentració demà a les 19.30h davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona. L'objectiu de la mobilització és per demanar la derogació del nou Pla de Conca de l’Ebre.

Josep Bordes (Pepet i Marieta) llegirà el manifest  sota el títol "El aigua és vida, no una mercaderia" i també intervindrà un portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Aquesta concentració vol ser un reclam per animar a assistir a la manifestació del pròxim 7 de febrer a Amposta convocada per la PDE, a la qual vol  mostrar tot el seu suport.

Jóvens de les Terres de l’Ebre, col·lectiu que enguany compleix 15 anys, reitera un cop més la lluita en defensa de l’Ebre, a favor d’una nova cultura de l’aigua i fa una crida a tots els joves de les Terres de l’Ebre i d’arreu a unir-se al seu bloc que farà per a la manifestació sota el lema: “Per l’aigua i per la terra, jóvens en peu de guerra!”.

 “Jóvens de les Terres de l’Ebre”

Durant els quatre anys de lluita contra el Pla Hidrològic Nacional (2001), va néixer Jóvens en Defensa de l’Ebre. Aquesta lluita va marcar per complet tota una generació d’estudiants, amb vagues als instituts o universitats, tot difonent el que estava passant a les Terres de l’Ebre. Van començar a lluitar per aturar els transvasaments al mateix temps que prenien consciència col·lectiva de la força dels moviments socials i de la importància de defensar el propi territori i els seus recursos naturals.

Al 2008, jóvens de diferents pobles van tornar a organitzar-nos amb l’objectiu de construir un moviment que servís per a fer front a diferents problemàtiques: nuclears, massificació eòlica, centrals tèrmiques, magatzem i plantes de tractament de gas, especulació urbanística i mercadeig de l’aigua.

Ara, Jóvens de les Terres de l’Ebre, s’ha convertit en la diàspora de jóvens ebrencs que estudien o treballen a Barcelona i l’àrea metropolitana. Amb el propòsit de fer d’altaveu dels col·lectius i de les plataformes en defensa del territori, intenten exportar la lluita ebrenca i crear consciència sobre les conseqüències de la sobreexplotació i la mercantilització dels recursos naturals.

Volen visualitzar el seu nostre compromís amb la lluita en defensa del territori, i donar un missatge clar: "la joventut ebrenca vol viure en unes terres on se preservi lo paisatge, on no s’especuli en los recursos naturals, on es facin projectes i inversions per a la gent que habita el territori i, en definitiva, volem bastir un futur just, pròsper i sostenible.
Jovens de les Terres de L’Ebre és un dels col·lectius que participa del conjunt del Centre Social Autogestionat Can Vies, que és l’espai on portem a terme les assemblees setmanals, és seu operativa de les activitats i on fem la majoria d’actes".

A part de donar suport i crear xarxes a l’Àrea Metropolitana contra les agressions al territori, Jóvens ha portat activitats al barri de Sants de tipus cultural com xerrades, debats, curs de jotes o passi de vídeo i d’altres de caire més lúdic: com concerts, tats de vins i sopars.

Jóvens, tot i ser ebrencs, mos sentim part de Sants, ja que la nostra activitat al barri va des del 2008 i és en aquest espai on mos hem sentit acollits, hem rebut ajuda i solidaritat d’altres col·lectius del barri i és on hem trobat un espai de lluita.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid