Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1991 Albert Aguilar i Jordi Prat són detinguts acusats de pertànyer a Terra Lliure

1991 Albert Aguilar i Jordi Prat són detinguts acusats de pertànyer a Terra Lliure

07/07/1991 Tal dia com avui
Els dies 7 i 8 de juliol de 1991 van ser detinguts sis militants osonencs de Catalunya Lliure i Maulets acusats de pertànyer a Terra Lliure. Es tractava de joves independentistes sense vinculació amb cap dels escamots de Terra Lliure que havien estat engrescats per Albert Sans per realitzar una “acció de resposta” a l’anunci de dissolució. La nit anterior, aquest responsable de Catalunya Lliure i membre de la IV Assemblea havia convençut cinc joves perquè participessin en una acció de resposta a l’operació Colom.

Els joves inexperts, empesos per Albert Sans, van confeccionar un artefacte rudimentari i inofensiu que va incendiar un contenidor i va provocar una gran fumarada a la plaça Gal·la Placídia (a prop de la seu d'ACESA) situada al barri de Gràcia de Barcelona. Poc després Albert Aguilar i Martí i Jordi Prat i Roca van ser detinguts mentre es desplaçaven a Vinaròs per assistir a la Coordinadora Nacional de Catalunya Lliure, i empresonats a diferents centres penitenciaris de l’Estat. L’acció que havia provocat la detenció va ser reivindicada per una suposada i fantasmal Terra Lliure V Assemblea-Militar, de la qual no se’n va parlar mai més, estava incitada per alguns responsables de Catalunya Lliure i del PSAN que posteriorment s’acollirien a les mesures de reinserció arran de les detencions del desembre de 1992.

Albert Aguilar i Martí i Jordi Prat i Roca van ser detinguts el dia 7 al Baix Ebre i se’ls va aplicar la llei antiterrorista i al cap d’unes hores ingressaren a la presó. Els dos surten en llibertat sota fiança de mig milió de pessetes el maig de 1992. El altres 4 independentistes osonencs són detinguts l'endemà dia 8.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid