Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1991 Detenció de quatre independentistes a Osona

1991 Detenció de quatre independentistes a Osona

08/07/1991 Tal dia com avui

El 8 de juliol de 1991 Josep Prats i Coll, David Corominas i Arumà, Albert Sans i Puig (Catalunya Lliure) i Jordi Rodrigo i Tresserres (Catalunya Lliure) són detinguts sota l’acusació de pertànyer a Terra Lliure a Roda de Ter, Seva i Hostalets de Balenyà. Se’ls aplica la Llei Antiterrorista i al cap d’unes hores ingressen a la presó. David Corominas surt en llibertat sense càrrecs al cap d’una setmana, els altres tres empresonats surten en llibertat sota fiança de mig milió de pessetes el maig de 1992.

Els dies 7 i 8 de juliol de 1991 van ser detinguts sis militants osonencs de Catalunya Lliure i Maulets acusats de pertànyer a Terra Lliure (el dia 7 detenen 2 independentistes i els 4 restants el dia 8). Es tractava de joves independentistes sense vinculació amb cap dels escamots de Terra Lliure que havien estat engrescats per Albert Sans per realitzar una “acció de resposta” a l’anunci de dissolució. La nit anterior, aquest responsable de Catalunya Lliure i membre de la IV Assemblea havia convençut cinc joves perquè participessin en una acció de resposta a l’operació Colom.

Els joves inexperts, empesos per Albert Sans, van confeccionar un artefacte rudimentari i inofensiu que va incendiar un contenidor i va provocar una gran fumarada a la plaça Gal·la Placídia (a prop de la seu d'ACESA) situada al barri de Gràcia de Barcelona.  Albert Aguilar i Martí i Jordi Prat i Roca van ser detinguts mentre es desplaçaven a Vinaròs per assistir a la Coordinadora Nacional de Catalunya Lliure (el altres 4 independentistes osonencs van ser detinguts l'endemà dia 8), i empresonats a diferents centres penitenciaris de l’Estat. L’acció que havia provocat la detenció va ser reivindicada per una suposada i fantasmal Terra Lliure V Assemblea-Militar, de la qual no se’n va parlar mai més, estava incitada per alguns responsables de Catalunya Lliure i del PSAN que posteriorment s’acollirien a les mesures de reinserció arran de les detencions del desembre de 1992.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid