Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Una biblioteca a Banyoles en homenatge a Miquel Boixó

El passat 21 de desembre es va inaugurat a Banyoles la Biblioteca Popular "Miquel Boixó", ubicada a l'interior del Casal Popular Independentista del Pla de l'Estany

26/12/2013 Història

La biblioteca ha estat batejada en record i homenatge a un lluitador antifeixista banyolí que va combatre al front d'Aragó contra l'alçament franquista i va morir heroicament a Ucraïna defensant la Unió Soviètica de la invasió nazi. Miquel Boixó va ser declarat Heroi de la Unió Soviètica i condecorat amb la Medalla dels Partisans de Crimea. El seu nom està inscrit en dos monòlits, un a Moscou, al monument als soldats de l'Estat espanyol que van donar la vida a l'URSS contra el nazisme, i l'altre a Shúbino, poble on va caure en combat. Davant d'aquest darrer monument, el poble Shúbino celebra anualment un homenatge a Miquel Boixó i la resta de la seva unitat de partisans.

Diverses desenes de persones han assistit al Casal a un emotiu acte on han intervingut el fill de Miquel Boixó, Jordi Boixó, i l'historiador gironí Jordi Galofré. Ambdós han recordat la trajectòria biogràfica del banyolí i n'han ressaltat el seu valor i coherència política.

Amb la creació de la Biblioteca Popular "Miquel Boixó" es vol posar a l'abast dels veïns i veïnes de Banyoles i rodalies obres del pensament crític que s'han deixat d'editar o que són difícils d'aconseguir pels canals convencionals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid