Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Operació Garzón, 20 anys
Banyoles recordarà l'Operació Garzón presentant el documental sobre els fets

La CUP ha programat un cicle d'activitats que inclourà una xerrada sobre esport i Països Catalans amb Sergi Blàzquez, membre de la la Plataforma Pro seleccions catalanes

21/07/2012 Política
Setmana de l'esport i els Països Catalans a Banyoles Setmana de l'esport i els Països Catalans a Banyoles

Com a subseu olímpica, Banyoles va viure i patir intensament els Jocs Olímpics l'any 1992. A la capital del Pla de l'Estany l'Operació Garzón es va deixar sentir amb força. La ràtzia olímpica es va saldar a Banyoles amb la detenció de tres independentistes que també denunciarien tortures juntament amb els altres detinguts a diversos indrets dels Països Catalans. 

Ara, 20 anys després, la CUP vol recordar aquells fets, i per això ha organitzat un cicle d'activitats que ha titulat amb el nom de "Setmana de l'esport i els Països Catalans". 

Els actes s’iniciaran dimecres 25 de juliol amb una xerrada-debat sobre l’esport als Països Catalans que comptarà amb la presència de Sergi Blàzquez, membre de la junta directiva de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i el president de l’Atlètic Banyoles, Josep Ignasi Estany.

D'altra banda, divendres 27 de juliol tindrà lloc la presentació del documental L'Operació Garzón contra l’independentisme català, produït per Llibertat.cat. L'acte comptarà amb la intervenció i el testimoni de Xavier Ros, un dels tres independentistes banyolins encausats, així com membres de la CUP i Llibertat.cat. També hi haurà actuació musical a càrrec d'Adrià Dilmé.

Amb aquestes activitats la CUP vol denunciar "la contínua persecució de l’independentisme català al llarg de la història i en l’actualitat, posant èmfasi en els fets que van succeir a Banyoles, dies abans de l’inici de les Olimpíades del 92, amb la detenció i tortura de 3 joves de la població". Al mateix temps, vol denunciar "els múltiples atacs i pressions que reben les seleccions catalanes i els esportites que hi donen suport, per part de l'Estat Espanyol i la Fedaració Espanyola".

Tots els actes tindran lloc al museu Darder (Plaça dels estudis) a 2/4 de 8 del vespre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid