Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exministre franquista
CiU i ERC de Banyoles es neguen a condemnar el passat feixista de Fraga

La CUP considera “vergonyós” que un ajuntament format per partits democràtics “eviti condemnar el franquisme i sobretot aquells que van tenir-hi un càrrec destacat, com és el cas d’en Fraga”

08/02/2012 Política
L’equip de govern banyolí, format per CiU amb majoria absoluta i un regidor no adscrit trànsfuga del PSC, Jordi Bosch "Barraca", així com el principal grup de l’oposició, Junts x Banyoles (abans ERC), es van negar a condemnar el passat feixista de Manuel Fraga al ple municipal de dilluns. ICV hi va votar a favor.

La CUP va presentar una moció per denunciar que l’exministre franquista Manuel Fraga no hagi estat jutjat ni condemnat en vida per la seva responsabilitat en les actuacions del règim del dictador Francisco Franco. CiU i el regidor no adscrit van votar en contra de la moció adduint que Fraga ja és mort, el primer, i que un Ajuntament no es el lloc idoni per aprovar aquest tipus de propostes, el segon. De la seva banda, Junts x Banyoles es va abstenir perquè “un mort no es pot defensar”.

La moció que va presentar la CUP assenyala que “Manuel Fraga Iribarne, com la resta d’alts càrrecs d’aquell període, no han estat mai jutjats ni condemnats com a responsables de les actuacions dutes a terme a l’Estat espanyol en el marc del franquisme” i recorda que va signar algunes de les darreres sentències de mort del franquisme i va tenir una responsabilitat destacada en la censura i la repressió política exercida durant els últims anys de la dictadura i en el procés de reforma post-franquista, sent el màxim responsable de la matança de Gasteiz

La CUP ho titlla de "vergonyós"


La CUP considera “vergonyós” que un ajuntament format per partits democràtics “eviti condemnar el franquisme i sobretot aquells que van tenir-hi un càrrec destacat, com és el cas d’en Fraga”. Segons la formació, aquest fet “suposa un dèficit notable pel que fa a la qualitat democràtica” i constitueix “un dels principals impediments per al desenvolupament d’una autèntica transició democràtica a l’estat espanyol i el trencament de qualsevol lligam entre l’anterior règim polític i l’actual”.

A parer de la CUP, cal “trencar d’una vegada per totes amb el passat feixista i endegar una vertadera ruptura democràtica per la independència”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid