Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lletres
Inauguració a Banyoles de la Biblioteca Popular "Miquel Boixó"
19/12/2013 Cultura

Dissabte s'inaugurarà a Banyoles la Biblioteca Popular "Miquel Boixó", que estarà ubicada a l'interior del Casal Popular Independentista del Pla de l'Estany.

La biblioteca ha estat batejada en record i homenatge a un lluitador antifeixista banyolí que va combatre al front d'Aragó contra l'alçament franquista i va morir heroicament a Ucraïna defensant la Unió Soviètica de la invasió nazi. Miquel Boixó va ser declarat Heroi de la Unió Soviètica i condecorat amb la Medalla dels Partisans de Crimea. El seu nom està inscrit en dos monòlits, un a Moscou, al monument als soldats de l'Estat espanyol que van donar la vida a la URSS contra el nazisme, i l'altre a Shúbino, poble on va caure en combat. Davant d'aquest darrer monument, el poble Shúbino celebra anualment un homenatge a Miquel Boixó i la resta de la seva unitat de partisans.

El fill de Miquel Boixó, Jordi Boixó, serà present i intervindrà a l'acte d'aquest dissabte. L'acompanyarà l'historiador gironí Jordi Galofré, autor de diversos treballs sobre Miquel Boixó i la seva família. Abans d'aquest acte central, previst per les 6 de la tarda, l'espai de la biblioteca acollirà dos activitats més que completaran la inauguració: una narració de contes infantils (a les 4 de la tarda) i una xocolatada-berenar popular (a les 5).

La Biblioteca Popular "Miquel Boixó" vol posar a l'abast dels veïns i veïnes de Banyoles i rodalies obres del pensament crític que s'han deixat d'editar o que són difícils d'aconseguir pels canals convencionals.

Aquest nou equipament de Banyoles serà gestionat per persones voluntàries i està previst que en breu s'incorpori a la Xarxa de Biblioteques Socials, un catàleg integrat de biblioteques alternatives.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid