Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Banyoles dedicarà un carrer a Joan Fuster

La moció de Llibertat.cat i Maulets, presentada per la CUP, va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals

26/06/2012 Política

Banyoles dedicarà un carrer a Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) amb motiu del 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians, el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort. 

El ple municipal de dilluns va aprovar la moció de la CUP que ha impulsat Llibertat.cat i Maulets [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs al nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació en el marc de la campanya anual d'homenatge que s'està promovent. El de la capital del Pla de l'Estany ha estat el primer ajuntament a debatre aquesta moció. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Banyoles.

Amb aquesta moció la CUP ha volgut "considerar el nom de l’autor valència per una via pública i així sumar-se a la campanya que Maulets i Llibertat.cat ja fa mesos que han engegat per difondre el pesament fusterià".

Divendres passat, Banyoles va realitzar un homenatge popular a l'escriptor de Sueca a través d'una lectura pública de la seva obra, una iniciativa també engegada per Maulets i Llibertat.cat i organitzada a Banyoles per la CUP. Dijous ja es va celebrar una lectura pública a Granollers.

Campanya anual

Maulets ha posat en marxa una pàgina web per difondre el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. D'altra banda, a Llibertat.cat es publica diàriament un aforisme diferent de Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut.

En homenatge a Fuster, són multitud els actes que es van celebrant arreu del país. El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona [Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part].

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid