Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COMPTES MUNICIPALS DE GIRONA
La CUP Girona reclama l’audiència pública sobre els comptes municipals

La formació independentista  lamenta les mancances en matèria de participació ciutadania i transparència en l’elaboració de les ordenances fiscals i el pressupost, i reclama que es replantegi el procés de pressupost per barris

18/12/2013 Política

La CUP ha reclamat, un cop més, que l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona faci una aposta valenta per la participació ciutadana, la informació i la transparència en l’elaboració dels comptes municipals. La formació ha reiterat la importància de “socialitzar el procés d’aprovació de les ordenances fiscals i el pressupost, per tal de donar veu a la població gironina i implicar-la en la gestió dels recursos públics”.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat al govern municipal que convoqui urgentment una audiència pública per tal d’exposar tant les ordenances fiscals com el pressupost del 2014, tal i com es va fer amb els comptes del 2012 a iniciativa del mateix grup municipal, que va proposar-ho en una moció al ple. El portaveu de la CUP al consistori gironí, Jordi Navarro, ha lamentat que “un any més, aquest procés s’hagi fet a porta tancada i d’esquenes a la ciutadania”.

Respecte al pressupost per barris, la CUP ha reclamat un replantejament a fons de la iniciativa per tal que esdevingui una autèntica experiència participativa que impliqui a fons la població gironina. Per la formació, el procés de debat dut a terme en l’anterior exercici “va patir seriosos dèficits procedimentals i democràtics”,i va tenir una incidència molt limitada en la població“per les presses i la manca de recursos”. Per aquesta raó, Navarro ha instat l’equip de govern a iniciar aquest procés sense dilació, i plantejar-lo de manera“oberta, pedagògica i amb el temps i els recursos adequats”.

Assemblea oberta per debatre les al·legacions

La CUP va celebrar la setmana a principis de desembre una assemblea oberta a la ciutadania i les entitats per tal d’exposar les al·legacions plantejades a les ordenances i al pressupost municipal, i per recollir aportacions per part de les persones participants. En l’acte també es va ratificar el vot contrari del grup municipal als comptes del 2014.

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid