Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP Girona: "Després de les consultes, què"

"Després de les consultes, què ?" i "Participació ciutadana a Girona. Propostes de futur", són les xerrades que ha organitzat la CUP de Girona per debatre aspectes sobre participació i democràcia directa a la ciutat i al conjunt del país.

Decebuts pel fet que els actuals integrants del govern municipal ometin la participació ciutadana en la presa de decisions, la CUP aposta per fer de la política una qüestió de responsabilitat col·lectiva.

12/05/2010 13:03 Política
La remodelació de la Carretera de Barcelona, per exemple, un nou projecte faraònic, que pot esdevenir una obra de llarga durada i d'una despesa pressupostària notable, hauria de ser discutit per tothom a per tal d'adequar-lo a les necessitats específiques dels barris i d'aquelles persones que hi vivim.

Per altra banda, en els darrers mesos la societat gironina s'ha mostrat políticament molt madura, tant com com per haver tirat endavant la consulta de Girona Decideix (amb 400 voluntaris i 16.000 votants). En el conjunt del país, unes 60.000 persones ja han fet de voluntàries en les diferents onades de consultes que s'han produït d'ençà la d'Arenys de Munt, el passat setembre (2009). A més, gairebé la meitat de la població del Principat ha estat consultada sobre la conveniència de constituir-nos com un estat independent.

Per la CUP, ara toca fer un pas més i aconseguir que aquelles decisions que prenem entre tots i totes siguin vinculants per als gestors polítics. Això ha de ser vàlid pel que fa al futur nacional dels Països Catalans i també, com en el cas de la Carretera de Barcelona, pel que fa a l'urbanisme i la cohesió a la ciutat.

Xerrada-col·loqui: Després de les consultes, què?

divendres 14 de maig

19.30h Casa de Cultura de Girona (Aula Magna)

Josep-Maria Terricabras, Filòsof i professor de la UdG
Jordi Muñoz, Politòleg i professor de la UAB
Toni Rico, Historiador, professor de secundària i membre de la CUP de Girona

Per a saber-ne més:

La CUP de Girona proposa fer un referèndum sobre la redefinició de la carretera de Barcelona 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid