Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència de gènere
La CUP Girona en contra de la violència de gènere

La formació independentista organitza una xerrada-debat per aquest dimecres amb la presència de Pilar Albertín Carbó i Antoni Vives Tribó, sota el títol "La violència masclista arriba a tots els barris"

25/11/2013 Política

La CUP ha fet una crida a participar en les mobilitzacions convocades a Girona i arreu dels Països Catalans per commemorar el 25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència de gènere. Així, la formació ha anunciat la seva participació en l'acte unitari convocat per la Xarxa Dones Girona per aquest vespre a les 19h a la plaça del Vi. Igualment, la formació que organitzat per aquest dimecres, 27 de novembre, una xerrada debat al Casal Independentista El Forn (19h) a càrrec de Pilar Albertín Carbó, psicòloga i professora de la UdG, i Antoni Vives Tribó, mestre i psicòleg de la Unitat de Teràpia Familiar i de Gènere de l'IAS.

El lema escollit per la CUP en motiu d'aquesta diada és "La violència masclista arriba a tots els barris. Totes podem ser-ne víctimes, juntes podem evitar-ho". Per la formació, "sovint es creu que la violència masclista afecta només a determinats sectors socials i culturals, però la violència contra les dones constitueix un aspecte estructural de l'organització del sistema social basat en el patriarcat", i per això les estadístiques ens mostren "que es dóna en totes les classes econòmiques i culturals de la societat i en les diverses etapes de la vida". La CUP també destaca que "tot i que la violència més visible és la de tipus físic, sobretot quan té conseqüències tràgiques com la mort, la més habitual és la violència psíquica".

Finalment ahir es va pintar un mural al Barri Vell de Girona per commemorar la diada del 25 de novembre, signat per la CUP i l’organització juvenil Arran.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid