Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona presentarà tres propostes al ple municipal

El proper 9 de desembre la CUP Girona presentarà tres propostes relacionades amb la mort de Nelson Mandela, la convocatòria d'un referèndum d'independència i el tancament de RTVV

06/12/2013 Política

Moció perquè l’Ajuntament de Girona reclami un referèndum unilateral d’independència el 2014, en la línia del ‘Manifest del Gironès’

La CUP ha registrat en forma de moció el text que es va presentar ahir sota el títol de “Manifest del Gironès”, impulsat per una cinquantena de batlles i regidors de la comarca. El document reclama que se celebri un referèndum d’independència durant el 2014, i que la Generalitat el convoqui tant sí com no, sigui amb permís de l’Estat espanyol o basant-se exclusivament en la legalitat catalana. De moment el manifest compta amb el suport de càrrecs electes vinculats a la CUP, ICV-EUiA, ERC, CiU, PSC, Solidaritat i RCat, i en el cas de Girona ja ha estat signat pels dos regidors d’ICV-EUiA, Joan Olòriz i Núria Terés; i pels tres de la CUP, Jordi Navarro, Anna Pujolàs i Carles Bonaventura (RCat). La CUP ha destacat el paper“imprescindible” del món local “en un procés de construcció nacional que necessàriament ha de sorgir des de la base, i que ha de saber canalitzar les demandes populars que arriben des del territori”.

Declaració institucional contra el tancament de RTVV

A la darrera Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Girona, celebrada ahir dijous, el portaveu de la CUP Jordi Navarro va proposar la signatura d’una declaració institucional perquè el consistori gironí se solidaritzi amb els treballadors de RTVV i es posicioni contra el tancament de l’ens. La proposta va ser rebutjada per alguns portaveus, la qual cosa va impedir que el document s’aprovés per unanimitat i es pugui presentar com a declaració institucional. Tot i aquesta negativa, el grup municipal de la CUP registrarà igualment la proposta com perquè s’inclogui a l’ordre del dia del ple del dia 9 com a punt d’urgència. El regidor de la CUP Carles Bonaventura (Rcat) ha destacat la importància que el consistori gironí “mostri el seu compromís amb els mitjans de comunicació públics, de qualitat i en català, tant al Principat com arreu dels Països Catalans”.

La CUP proposa que l’Ajuntament de Girona homenatgi Mandela dedicant-li un espai públic

El grup de la CUP a l’Ajuntament de Girona reclamarà al ple municipal del proper dilluns, 9 de desembre, que el consistori gironí reti homenatge a Nelson Mandela, mort recentment. Així, la formació farà una petició formal durant la sessió per tal que es destini un espai públic de la ciutat a Mandela en reconeixement a la seva lluita en favor dels drets humans, contra l'apartheid i per la igualtat social. La regidora de la CUP Anna Pujolàs ha destacat“la necessitat que Girona difongui la figura de Mandela i els valors que representa, que són exemple de compromís, justícia i dignitat”.

 

D'altra banda, avui la CUP Girona ha donat suport a l'acció d'Arran Gironès que ha rebatejat la plaça Constitució de Girona amb el nom de plaça Ovidi Montllor.

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid