Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona reclama la implicació activa de l’Ajuntament en la Setmana de la Prevenció de Residus

La formació independentista reclama que s’organitzin tallers i conferències sobre experiències com la recollida porta a porta de Celrà i Vilablareix o el sistema Cadaqués Retorna. El grup municipal recorda a Jordi Fàbrega que té pendent de donar compliment a dos acords de ple sobre la implantació de sistemes eficients de gestió de residus a la ciutat

17/10/2013 Política

La CUP ha reclamat a l’Ajuntament de Girona que prepari un programa valent i ambiciós de cares a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà entre el 16 i el 24 de novembre, i que animi les entitats de la ciutat a implicar-s’hi. La formació fa temps que reclama un canvi de paradigma i polítiques actives en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus, i considera que aquesta iniciativa és una bona oportunitat per encetar el debat i tractar a fons la problemàtica dels residus a Girona.

Així, la comissió ambiental de la CUP Girona creu necessari que s’organitzin conferències i tallers sobre diferents experiències que s’estan impulsant a les comarques gironines, com ara la prova pilot Cadaqués Retorna (SDDR) o la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Celrà i Vilablareix. Altres actes proposats per la formació són la creació d’un concurs per premiar les iniciatives més innovadores en el camp de la reducció i prevenció de residus, o conferències i tallers per promoure pràctiques com ara la fiscalitat ambiental, el compostatge a les escoles i a nivell particular.

La CUP Girona també aprofita per recordar al regidor de Sostenibilitat Jordi Fàbrega que l’equip de govern té pendent de donar compliment a diverses mocions que ha aprovat el ple municipal durant aquest mandat, com ara el desenvolupament d’una prova pilot d'implantació de sistema de recollida porta a porta en un dels barris de la ciutat, o la implantació del Sistema Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per envasos reutilitzables i d'un sol ús.

Visita a la incineradora de Campdorà

Finalment, la CUP Girona està organitzant per mitjans de novembre una visita guiada a la incineradora de Campdorà. L'objectiu de la visita és conscienciar als gironins i gironines de l'impacte de la generació de residus i la seva incineració. Les persones interessades a participar-hi poden enviar un correu a girona@cup.cat

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid