Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona reclama el suport de l’Ajuntament per convocar el referèndum

La CUP reclama el suport de l’Ajuntament de Girona per convocar el referèndum d’independència el 2014 encara que l’Estat no l’autoritzi. La formació independentista també ha presentat una moció perquè l’Ajuntament s’impliqui més en la lluita contra la pobresa energètica

16/11/2013 Política

La CUP ha registrat una moció per tal que l’Ajuntament de Girona es posicioni a favor del referèndum d’independència, amb l’objectiu que es debati al ple municipal del proper dilluns, 18 de novembre. Al text es proposa que el consistori gironí insti el govern de la Generalitat a convocar “un referèndum d’autodeterminació per al poble català no més enllà del 2014”, amb “una sola pregunta, explícita i comprensible per la comunitat internacional, i que inclogui el concepte “Estat independent”.

La proposta també reclama que el resultat de la consulta sigui vinculant, i que se celebri en base a la nova Llei de Consultes que aprovarà properament el Parlament de Catalunya, per molt que l’estat espanyol la impugni i la suspengui. Així, la formació pretén que el ple municipal es posicioni a favor de la convocatòria “unilateral” del referèndum, arribant si cal a la desobediència civil i institucional. La CUP ha reclamat, un cop més, el paper protagonista del món local en el procés d’independència que s’està vivint.

D’altra banda, el grup municipal ha registrat una segona moció sobre la pobresa energètica, en què es reclama un compromís més ferm del consistori envers aquesta problemàtica socioeconòmica. Tot i que el ple ja va aprovar una moció en aquesta línia fa uns mesos, la CUP pretén accelerar el procés de redacció del pla municipal contra la pobresa energètica, i demana a la taula municipal que s’ha creat amb aquest propòsit que estudiï propostes d’acció sobre alguns punts concrets.

Entre aquests punts destaca la implantació d’un sistema de tarifació social en les taxes i impostos que depenen de l’Ajuntament, o l’acord amb les companyies distribuïdores perquè no tallin el subministrament sense l’autorització de l’administració. La moció s’ha presentat aprofitant que el Parlament ha aprovat, recentment, una resolució en aquest sentit, i tenint en compte l’informe sobre la pobresa energètica presentada pel Síndic de Greuges aquest mes de novembre. Finalment la CUP ha presentat, juntament amb d’altres grups del ple, una tercera moció contra el tràfic de dones i menors i contra l’explotació sexual.

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid