Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Siurellada popular contra la reforma de la llei de la funció pública a les Illes

Avui a les 10.00 i a les 13.00 hores davant el Parlament i concentracions a les 20.30 hores a totes les poblacions

17/07/2012 Cultura

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha convocat una siurellada popular davant el Parlament de les Illes Balears, amb motiu de la votació de la reforma de la Llei de Funció Pública, que modifica la Llei de Normalització Lingüística i elimina el dret dels mallorquins a adreçar-se en català a l’administració pública.

L’entitat ha convocat la ciutadania a manifestar-se a les 10.00 hores, coincidint amb l’hora d’entrada dels diputats al Parlament; i a les 13.00 hores, hora prevista de finalització de la votació. L’OCB demana a tothom que hi assisteixi amb siurells o amb un instrument que soni, per donar a conèixer la seva disconformitat amb aquesta retallada de drets lingüístics.

L’OCB recorda que es faria amb els únics vots del PP

L’entitat considerarà gravíssima, en cas que es produeixi, l’aprovació de la Llei de Funció Pública, que suspendria a la pràctica els drets lingüístics i expulsaria el català de l’administració. L’OCB recorda que es faria amb els únics vots del PP, i trencant d’aquesta manera la tradició de consens en matèria de llengua i cultura que ha caracteritzat tota l’etapa autonòmica, i ha fet una crida a tots els diputats del PP a aturar aquest atac a la llengua pròpia i a votar en consciència.

L’entitat s’adreça especialment al president del Parlament, Pere Rotger; a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; al president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo; i al president del Consell d’Eivissa, Vicent Serra, que representen els ciutadans de les diferents illes i que han mantengut una trajectòria de respecte cap a la llengua pròpia. L’entitat considera inaudit que el Govern de les Illes Balears, responsable de promoure l’ús de la llengua pròpia, hi actuï en contra.

Passi el que passi demà, l’OCB apunta que la lluita a favor de la llengua no acaba aquí i que la llei serà recorreguda als tribunals de justícia, que s’hauran de pronunciar. A més, la seva aplicació futura dependrà de l’actuació dels ciutadans, que decidiran amb el seu vot la continuïtat de les polítiques regressives en matèria de llengua que està impulsant el PP.

Pancarta a la Murada de Palma

Ahir a horabaixa, membres de diverses entitats i plataformes que fan feina a favor de la llengua catalana van desplegar una pancarta gegant amb el lema “A Mallorca en català” a la murada de Palma, devora la Seu. Les entitats van fer aquesta acció amb motiu de la discussió de la Llei de Funció Pública, i van fer fet una crida al conjunt de la ciutadania a participar a la siurellada.

1 any de lluita

L'entitat ha felicitat la ciutadania de les Illes Balears per la seva reacció al llarg d'aquests mesos, durant els quals s'ha mobilitzat a favor de la llengua. Ha recordat les més de 12.000 al·legacions presentades, les més de 50.000 persones que es varen manifestar pels carrers de Palma i les nombroses iniciatives organitzades per distints grups i col·lectius.

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid