Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
L'OCB també fa una crida a presentar al·legacions individuals a l'avantprojecte de Llei de la Funció Pública

L’entitat, encapçalada pel seu president, Jaume Mateu, presentarà les seves al·legacions al Consolat de la Mar, a Palma, el proper dijous, 12 de gener, acompanyat d’altres socis i amics de l’OCB. Per la seva banda, els Joves de Mallorca per la Llengua han arreplegat avui de matí més de 300 al·legacions contra la reforma

10/01/2012 Llengua
L’Obra Cultural Balear (OCB) fa una crida als seus socis i simpatitzants a què presentin al·legacions a l’avantprojecte de reforma de la Llei de la Funció Pública, que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística. L’entitat els ha fet arribar per correu electrònic un document model, perquè els que vulguin el facin arribar al Govern de les Illes Balears abans del proper dissabte 14 de gener, dia en què acaba el termini oficial per presentar les al·legacions. Els interessats només han d’imprimir el document, emplenar les seves dades personals, signar-lo i presentar-lo, juntament amb una fotocòpia, a qualsevol registre públic de les Illes Balears. També poden optar per dur-lo al local de l’OCB, situat al carrer del Pare Bartomeu Pou, 31, baixos, abans del divendres 13 de gener.

L’entitat reitera que l’avantprojecte de reforma de la Llei de la Funció Pública és contrari a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i és un atac a la igualtat dels drets lingüístics dels ciutadans que pretén la instauració d'un nou règim polític en què la llengua pròpia ja no gaudirà d'una oficialitat plena en peu d'igualtat amb el castellà. Per a l’OCB, es tracta de la major agressió contra la llengua catalana de tot el període democràtic, i denuncia que la pretensió del Govern és eliminar l'idioma propi de l'administració pública, i reduir el seu ús per part de les institucions a una anècdota folklòrica. L'OCB també considera inacceptable el trencament del consens lingüístic que va suposar l'aprovació per unanimitat de la Llei de Normalització Lingüística, una norma aprovada amb l'objectiu de promoure la llengua pròpia que, en cas d’aprovar-se el projecte, quedarà buida de contingut. Més enllà de l'eliminació del requisit lingüístic per als funcionaris, per a l’entitat la reforma significa la desregulació total dels usos lingüístics, amb l'eliminació de facto de la llengua pròpia com a idioma de l'administració pública.

És per això que l'entitat torna a exigir al Govern de José Ramón Bauzá la retirada de l'avantprojecte i la recuperació del consens en matèria de llengua. Un consens que, per a l’OCB, hauria de presidir totes les accions de l'executiu en tot allò que fa referència a la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears.

Joves de Mallorca per la Llengua
Els Joves de Mallorca per la Llengua han arreplegat avui de matí més de 300 al•legacions contra la reforma de la Llei de la Funció Pública proposada pel Govern Bauzá. L’entitat juvenil ha posat una paradeta a l’entrada de l’edifici Ramon Llull, a la Universitat de les Illes Balears. El període de presentació d’al•legacions acaba el proper dissabte, 14 de gener.

Segons els Joves de Mallorca per la Llengua, l’avantprojecte buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística, aprovada l’any 1986 amb el suport de totes les forces polítiques de Balears i que ha suposat avanços importants en l’ús de la llengua pròpia. Per a l’entitat juvenil, la proposta representarà, en cas de ser aprovada, el major retrocés que ha experimentat l’idioma propi durant tot el període democràtic. Els Joves de Mallorca per la Llengua demanen al Govern Bauzá la seva retirada.

L’entitat tornarà a arreplegar al•legacions demà, dimecres, 11 de gener, durant tot el dematí a l’edifici Ramon Llull.

Ciutadans per la LLengua
Ahir, el col•lectiu Ciutadans per la Llengua demanava a tothom que, una vegada presentat l’escrit, enviï un missatge a l’adreça ciutadansperlallengua@gmail.com. El termini per presentar els escrits d’al•legacions acaba aquest dissabte, 14 de gener, encara que la majoria de registres no estan oberts en dissabte
 
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid