Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acampallengua 2009
Joves de Mallorca per la Llengua i l’OCB manifesten la seva satisfacció per l’absolució de Tomeu Martí

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear (OCB)  manifesten en un comunicat  la seva satisfacció per l’absolució de Tomeu Martí, dels fets ocorreguts a l’Acampallengua 2009.

20/12/2011 Drets i Llibertats
La sortida de Tomeu Martí 2009 La sortida de Tomeu Martí 2009 | Autor: Arxiu
El coordinador de l’Obra Cultural Balear, que era responsable del servei de seguretat de l’activitat, va ser detingut per tres membres de la guàrdia civil quan es trobava fent la seva feina i fou retingut durant dues hores a la caserna del cos armat. Finalment, després de dos anys d’haver estat condemnat en primera instància per un delicte de desobediència, l’Audiència Provincial ha considerat que Martí era innocent i l’ha absolt.

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear consideren que els fets han acabat donat la raó a la versió defensada des del primer moment per les dues entitats, segons la qual els dos guàrdies civils varen comparèixer a la zona del concert sense que s’hagués produït cap incident, i que la detenció del coordinador de l’OCB va ser la conseqüència d’una actitud deliberadament provocadora per part dels agents. Les dues entitats anuncien també que, en cas que sigui possible, interposaran una denúncia contra els guàrdies civils per detenció il·legal.

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear, a més, demanen una rectificació pública als mitjans de comunicació, persones i organitzacions que varen aprofitar els fets per criminalitzar la tasca feta per l’entitat juvenil a favor de la llengua pròpia. Les dues associacions exigeixen a l’avui conseller d'Administracions Públiques , José Simón Gornés Hachero, una disculpa pública per les greus acusacions contra els participants a l’Acampallengua vessades en seu parlamentària durant la passada legislatura.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid