Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
L'OCB també demana a Bauzá que no mati la cultura

Una corona de flors amb l'emblema Teatre, els actors no t'oblidam presidí ahir el ‘funeral' dels premis Escènica a Palma. Era la simbologia d'una gala marcada per la reivindicació dels actors, directors i autors que han vist com el sector patia les conseqüències de les retallades de l'Administració.

30/11/2011 Cultura
L'Obra Cultural Balear (OCB) demana al president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, que escolti el clam dels sectors culturals i que rectifiqui la seva política cultural i lingüística. L'entitat fa extensiva aquesta reivindicació a les màximes autoritats del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma. L'OCB constata que la gala de lliurament dels Premis Escènica, que tengué lloc ahir al Teatre Principal de Palma, només és la darrera gota que demostra el malestar del món de la cultura amb la política de retallades impulsada per les institucions d'autogovern.

L'OCB s'afegeix a la crida feta ahir pel sector teatral i també demana a Bauzá que no mati la cultura. L'entitat considera inacceptable, a més, l'abandonament d'un sector que, juntament amb l'audiovisual, havia creat llocs de feina i un teixit econòmic incipient. L'OCB considera que l'executiu fa polítiques, davant la crisi econòmica, que són un exemple de manca de creativitat, d'imaginació i de visió de futur. És evident, per a l'entitat, que la diversificació de l'economia de les Illes Balears passa pel desenvolupament d'uns sectors -el cultural i l'audiovisual- que aporten un gran valor afegit, que promouen la formació i les senyes d'identitat pròpies, i que són mediambientalment més sostenibles.

L'OCB recorda, a més, que fomentar la cultura i la llengua pròpies és una competència exclusiva i, per tant, una obligació legal per a les institucions de la Comunitat Autònoma.


La crida feta ahir pel sector teatrals, segons l'entitat, s'afegeix a la dels escriptors, músics i dibuixants de còmic, que s'han manifestat contra la política impulsada per les institucions de Balears.

L'OCB considera que el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma han començat molt malament en matèria de política cultural, i que això tendrà efectes negatius per al sector i per a l'economia de les Illes Balears. L'entitat demana a les tres institucions que rectifiquin la seva política de retallades en aquest àmbit i que recuperin la voluntat de consens que ha caracteritzat tots els governs de les Balears del restabliment de la democràcia ençà.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid