Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'OCB rebutja l'elimanció de les ajudes a la premsa en català i a la dinamització lingüística

"A partir d'avui queda sense efecte 'la convocatòria pública d'ajuts destinats a la premsa escrita íntegrament en català i també 'la convocatòria pública d'ajuts per a actuacions de dinamització lingüística, integració de nouvinguts i mediació per a l'any 2011", segons el Butlletí Oficial Illes Balears.
 
L’Obra Cultural Balear (OCB) considera inacceptable i rebutjable l’eliminació dels ajuts a les revistes en català i dels programes de dinamització lingüística, integració de nouvinguts i mediació per a l’any 2011, unes subvencions que estaven en procés de tramitació i, en molts de casos, ja gastades i justificades. El Govern balear dóna com a argument, per a aquesta retallada, la necessitat de destinar els recursos a atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més desfavorits.

07/10/2011 23:03 Comunicació
Per a l’entitat, es tracta d’unes raons que no s’aguanten, ja que les ajudes destinades a dinamització lingüística, integració de nouvinguts i mediació van destinades, com el seu nom ja indica, a col·lectius desafavorits. Segons la legislació vigent, el coneixement i l’ús de la llengua catalana formen part del procés d’inserció social dels nouvinguts, que inclouen una sèrie de col·lectius en risc d’exclusió. Per a l’entitat, el PP torna a demostrar, amb aquesta actuació, que la crisi econòmica és només una excusa que fa servir per dissimular el seu vertader objectiu: fer retrocredir l’ús de la llengua pròpia de Mallorca i, per tant, el dret dels mallorquins a fer-la servir.
 
L’entitat considera, a més, que la supressió de les ajudes a les revistes en català, bona part d’elles ja gastades i justificades, suposa un cop molt fort per a uns mitjans de comunicació que, a més de garantir el dret democràtic a la informació i de fer-ho des del voluntariat, compleixen una important funció de cohesió social en els diferents pobles de Mallorca. La retirada dels ajuts suposa, per tant, segons l’entitat, un atac a la llibertat d’expressió i de premsa contra uns mitjans de comunicació que sempre han fet gala de la seva independència respecte del poder polític. A més, assenyala l’OCB, el Govern té l’obligació, segons la Llei de Normalització Lingüística, de donar suport als mitjans de comunicació privats en llengua catalana, com a part de la seva política de promoció de la llengua i del dret dels mallorquins a fer-la servir.
 
L’entitat conclou que la decisió, no per anunciada és menys greu, ja que representa una passa més en el serial de demagògia i mitges veritats amb què ens té acostumats el Govern Bauzá. L’OCB demana a l’executiu que deixi de fer servir la crisi econòmica com a excusa per fer retallades en programes necessaris per a la cohesió social de les Illes Balears. L’entitat acusa el Govern d’aprofitar la situació per atacar els drets lingüístics dels mallorquins i remarca que, de moment, no ha pres ni una sola mesura perquè les Balears surtin de la greu situació econòmica en què es troben, però que aprofita la conjuntura per reduir els drets democràtics dels ciutadans.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid