Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L’OCB considera antisocial fer pagar les proves de català a col·lectius vulnerables

L’Obra Cultural Balear (OCB) demana al Govern Balear i a l’Ajuntament de Palma que rectifiquin aquestes decisions i garanteixin que tothom que vulgui treure un títol oficial de català ho pugui fer sense entrebancs.

24/11/2011 Llengua
L’OCB considera lamentable que els col•lectius més vulnerables hagin de pagar per a poder-se examinar de català. Per a l’entitat, és totalment antisocial que aturats, discapacitats, presos, pensionistes i membres de famílies nombroses hagin de destinar una part dels seus minsos recursos a unes proves que són bàsiques per a la seva formació. Per a l’OCB, aquesta actitud del Govern de les Illes Balears demostra manca de sensibilitat social.

L’entitat assenyala, a més, que aquesta mesura incompleix, una vegada més, la promesa electoral, feta per Bauzá, de què la formació i l’educació serien una prioritat. Amb aquesta mesura, assenyala l’entitat, el Govern dificulta que una part de la població pugui accedir a uns coneixements fonamentals per al seu futur i per a la seva plena inserció social i cultural.

L’OCB també lamenta la davallada en un 57% del pressupost que l’Ajuntament de Palma dedicava al COFUC, també dedicat a l’ensenyament de la llengua pròpia. Per a l’entitat es tracta d’una altra mala notícia per a la nostra llengua, que demostra la manca de compromís dels actuals governants amb el seu ús.

L’OCB considera que aquestes decisions s’afegeixen a la sèrie de mesures impulsades per les actuals institucions per a marginar la llengua pròpia de Mallorca. Per a l’entitat, després d’haver anunciat que eliminaran l’obligació que tenen els funcionaris d’entendre els mallorquins, i d’haver deixat en suspens el reciclatge de català per als professors, ara posen barreres per al seu aprenentatge.

L’OCB demana al Govern Balear i a l’Ajuntament de Palma que rectifiquin aquestes decisions i garanteixin que tothom que vulgui treure un títol oficial de català ho pugui fer sense entrebancs. Segons l’entitat, les dues institucions estan obligades, per diferents lleis, a promoure el coneixement i l’ús de la nostra llengua. L’OCB assenyala que, de moment, les úniques mesures preses pels dos executius hi són contràries.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid