Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L’OCB considera antisocial fer pagar les proves de català a col·lectius vulnerables

L’Obra Cultural Balear (OCB) demana al Govern Balear i a l’Ajuntament de Palma que rectifiquin aquestes decisions i garanteixin que tothom que vulgui treure un títol oficial de català ho pugui fer sense entrebancs.

24/11/2011 Llengua
L’OCB considera lamentable que els col•lectius més vulnerables hagin de pagar per a poder-se examinar de català. Per a l’entitat, és totalment antisocial que aturats, discapacitats, presos, pensionistes i membres de famílies nombroses hagin de destinar una part dels seus minsos recursos a unes proves que són bàsiques per a la seva formació. Per a l’OCB, aquesta actitud del Govern de les Illes Balears demostra manca de sensibilitat social.

L’entitat assenyala, a més, que aquesta mesura incompleix, una vegada més, la promesa electoral, feta per Bauzá, de què la formació i l’educació serien una prioritat. Amb aquesta mesura, assenyala l’entitat, el Govern dificulta que una part de la població pugui accedir a uns coneixements fonamentals per al seu futur i per a la seva plena inserció social i cultural.

L’OCB també lamenta la davallada en un 57% del pressupost que l’Ajuntament de Palma dedicava al COFUC, també dedicat a l’ensenyament de la llengua pròpia. Per a l’entitat es tracta d’una altra mala notícia per a la nostra llengua, que demostra la manca de compromís dels actuals governants amb el seu ús.

L’OCB considera que aquestes decisions s’afegeixen a la sèrie de mesures impulsades per les actuals institucions per a marginar la llengua pròpia de Mallorca. Per a l’entitat, després d’haver anunciat que eliminaran l’obligació que tenen els funcionaris d’entendre els mallorquins, i d’haver deixat en suspens el reciclatge de català per als professors, ara posen barreres per al seu aprenentatge.

L’OCB demana al Govern Balear i a l’Ajuntament de Palma que rectifiquin aquestes decisions i garanteixin que tothom que vulgui treure un títol oficial de català ho pugui fer sense entrebancs. Segons l’entitat, les dues institucions estan obligades, per diferents lleis, a promoure el coneixement i l’ús de la nostra llengua. L’OCB assenyala que, de moment, les úniques mesures preses pels dos executius hi són contràries.
Valora
Rànquings
  1. Ha mort el lluitador independentista Quim Pelegrí i Pinyes
  2. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines provoca la desconvocatòria d’un acte organitzat per la Fundación Princesa de Girona
  3. Llibre i web per mantenir viva la memòria de Joan Rocamora
  4. La manifestació "Sant Jordi per la Llengua" finalitzarà a la plaça Comercial del Born
  5. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines denuncia la col·laboració de l’Institut Santiago Sobrequés amb la Fundación Princesa de Girona
  6. La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha publicat un nou llibre “Demòtica. Autoorganització del poble”.
  7. Naix 'Lo Pregó de la Franja', nou mitjà digital de la Franja de Ponent
  8. Francesc Vilà tindrà una placa dedicada a l’Espluga de Francolí
  9. Més enllà del tarannà festiu, renaix la diada combativa per la llengua
  10. Estrena del primer himne republicà català: "La Campana" de 1838
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid