Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Funció Pública
L'OCB anuncia mobilitzacions en defensa de la llengua

L'acte central serà una gran manifestació dies abans de la votació del canvi a la Llei de funció pública al Parlament

23/01/2012 Llengua
Una vegada finalitzada la campanya per aconseguir el màxim nombre d'al·legacions a la llei, valorada de manera molt positiva, l'Obra Cultural Balear (OCB) té previst fer diferents actes informatius a les principials ciutats i pobles de Mallorca. Vol posar especial èmfasi a recordar que la Llei de normalització fou aprovada ja fa 25 anys per un govern del Partit Popular i amb el consens de totes les forces polítiques, segons informa avui el Diari de Balears

En aquest sentit, està confirmat que es faran actes informatius a Palma, a Inca i a Manacor. Es vol fer visible que la defensa del català no és una qüestió ideològica, sinó transversal. És per això que des de l'Obra Cultural convidaran polítics de tots els partits a participar en les diferents activitats. Així, s'intentarà que l'expresident Tòfol Soler i els batles d'Inca i Manacor, Rafel Torres i Antoni Pastor, se signifiquin en defensa de la llengua.

De manera paral·lela, l'Obra aspira que formacions polítiques, sindicats i tot tipus d'organitzacions socials facin un pronunciament clar i contundent contra la reforma impulsada pel Govern de José Ramón Bauzá.

Converses personals
Encara abans que la norma sigui votada al Parlament, l'Obra tractarà de parlar personalment amb tots i amb cada un dels diputats del Partit Popular. L'objectiu és fer palès que el canvi impulsat ara per l'Executiu va contra la doctrina del PP durant els darrers 25 anys i suposa convertir l'idioma en un element de confrontació.

L'Obra prepara també una gran mobilització. No hi ha una data definitiva, però ara per ara es pensa en el cap de setmana previ al dimarts en el qual s'hagi de votar. La junta directiva de l'organització, que presideix Jaume Mateu, no ha adoptat una decisió ferma, però estudia la possibilitat d'organitzar un macroconcert a Palma, que inclouria l'actuació dels més importants artistes illencs compromesos amb la llengua. Així mateix, s'implicarà en la redacció i lectura del manifest diferents persones ben significades dins la societat balear.

Finalment, el mateix dia de la votació s'intentaria organitzar una mobilització -ja molt més reduïda- als voltants del Parlament. Seria el darrer intent per convèncer els diputats de la necessitat de no rompre un consens que ha perdurat durant 25 anys.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid