Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal
La vaga del 29-M porta molta cua

L'Esquerra Independentista afronta amb coherència l'ofensiva repressiva de l'aliança PP-CiU

17/06/2012 El Davantal
Editorial de Llibertat.cat "El Davantal" Editorial de Llibertat.cat "El Davantal"

La detenció del membre de Llibertat.cat José Miguel i cinc persones més a Badalona, sumades al centenar de persones que han passat per les comissaries d'ençà del passat 29-M, demostren que la vaga general va fer mal i que no s'esperaven una resposta tan massiva contra la reforma laboral i les retallades.

La detenció de José Miguel és, a més, un atac flagrant a la llibertat d'expressió. Perquè amb la seva detenció intenten coartar la nostra activitat informativa. Amb la detenció de vaguistes intenten castigar i minvar el compromís dels sectors més mobilitzats de la societat. Per això no és gratuït que més del 40% dels detinguts siguin militants d'organitzacions de l'Esquerra Independentista. La por mitjançant la repressió, però, s'ha demostrat ineficaç, i una ullada a Llibertat.cat permet comprovar com l'únic que ha aconseguit és multiplicar la solidaritat arreu dels Països Catalans.

En un primer moment van voler minimitzar els efectes, després van jugar a la provocació per aïllar i criminalitzar la dissidència política a la recerca d'una legitimitat per anar detenint a dojo dins d'uns criteris molt selectius aplicats amb comptagotes. Amb l'únic objectiu de generar por com a escarni per reprimir una resposta que s'escampa com una taca d'oli. Una resposta que creix perquè s'ha perdut la por.

Les detencions d'aquesta setmana a Badalona i les del mateix dia de la vaga també a Badalona segur que han estat molt calculades, tenint present el grau de combativitat i la tasca realitzada en el camp municipal per la CUP, que com s'ha vist incomoda el govern municipal del PP i principalment el seu alcalde, que no pot fer i desfer al seu gust. Per això les detencions s'han produït el dia abans de la visita del ministre espanyol de l'interior a la ciutat com a gest de neteja i d'autoritat. Un cop més, PP i CiU es donen la mà en una aliança per defensar-se i defensar els banquers que escanyen les classes populars catalanes.

A les seves ments no deixa de ser una estratègia molt ben calculada, però cal dir-li a Felip Puig que és una estratègia a la defensiva, una estratègia de perdedor. L'home del sac -de les cuirasses, la porra i el passamuntanyes- ja no ens fa por. La reacció popular contra les detencions així ho demostra.

A través d'aquestes línies ens solidaritzem amb el nostre company i la resta de persones detingudes i exigim la retirada dels càrrecs que els imputen. Des de Llibertat.cat ens sumen a les mobilitzacions de solidaritat que es porten a terme arreu del país amb els represaliats de la vaga general i cridem ben fort: llibertat Andreu!

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid