Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Davantal
La vaga del 29-M porta molta cua

L'Esquerra Independentista afronta amb coherència l'ofensiva repressiva de l'aliança PP-CiU

17/06/2012 El Davantal
Editorial de Llibertat.cat "El Davantal" Editorial de Llibertat.cat "El Davantal"

La detenció del membre de Llibertat.cat José Miguel i cinc persones més a Badalona, sumades al centenar de persones que han passat per les comissaries d'ençà del passat 29-M, demostren que la vaga general va fer mal i que no s'esperaven una resposta tan massiva contra la reforma laboral i les retallades.

La detenció de José Miguel és, a més, un atac flagrant a la llibertat d'expressió. Perquè amb la seva detenció intenten coartar la nostra activitat informativa. Amb la detenció de vaguistes intenten castigar i minvar el compromís dels sectors més mobilitzats de la societat. Per això no és gratuït que més del 40% dels detinguts siguin militants d'organitzacions de l'Esquerra Independentista. La por mitjançant la repressió, però, s'ha demostrat ineficaç, i una ullada a Llibertat.cat permet comprovar com l'únic que ha aconseguit és multiplicar la solidaritat arreu dels Països Catalans.

En un primer moment van voler minimitzar els efectes, després van jugar a la provocació per aïllar i criminalitzar la dissidència política a la recerca d'una legitimitat per anar detenint a dojo dins d'uns criteris molt selectius aplicats amb comptagotes. Amb l'únic objectiu de generar por com a escarni per reprimir una resposta que s'escampa com una taca d'oli. Una resposta que creix perquè s'ha perdut la por.

Les detencions d'aquesta setmana a Badalona i les del mateix dia de la vaga també a Badalona segur que han estat molt calculades, tenint present el grau de combativitat i la tasca realitzada en el camp municipal per la CUP, que com s'ha vist incomoda el govern municipal del PP i principalment el seu alcalde, que no pot fer i desfer al seu gust. Per això les detencions s'han produït el dia abans de la visita del ministre espanyol de l'interior a la ciutat com a gest de neteja i d'autoritat. Un cop més, PP i CiU es donen la mà en una aliança per defensar-se i defensar els banquers que escanyen les classes populars catalanes.

A les seves ments no deixa de ser una estratègia molt ben calculada, però cal dir-li a Felip Puig que és una estratègia a la defensiva, una estratègia de perdedor. L'home del sac -de les cuirasses, la porra i el passamuntanyes- ja no ens fa por. La reacció popular contra les detencions així ho demostra.

A través d'aquestes línies ens solidaritzem amb el nostre company i la resta de persones detingudes i exigim la retirada dels càrrecs que els imputen. Des de Llibertat.cat ens sumen a les mobilitzacions de solidaritat que es porten a terme arreu del país amb els represaliats de la vaga general i cridem ben fort: llibertat Andreu!

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid