Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Surt en llibertat un dels dos vaguistes empresonats pels fets del 29-M

Queda pendent de resoldre el recurs contra l'empresonament d'Andreu Curto, que segueix a Can Brians

11/06/2012 Drets i Llibertats

Rubén Marín, un dels dos vaguistes que portava quasi dues setmanes en presó preventiva per la seva implicació en la vaga general del passat 29 de març ha sortit aquest dilluns a la tarda de la presó de Can Brians, on ha estat rebut pels seus familiars i amics entre crits i abraçades.

El Jutjat d'Instrucció número 15 de Barcelona ha decretat llibertat sense fiança per al jove de 23 anys, resolent així el recurs contra l'ordre d'empresonament que va presentar la defensa. Actualment la causa està seguint el seu procés en dos jutjats diferents, de manera que el recurs presentat per la defensa dels dos joves contra l'ordre d'empresonament no segueix el mateix ritme.

Així, tot i l'alliberament de Marín, Andreu Curto segueix empresonat a Can Brians, a Sant Esteve Sesrovies (Baix Llobregat), a l'espera que es resolgui el seu recurs. Dos joves caracteritzats per una forta implicació i compromís polític. 

Rubén Marín és un veí del barri de Sants de Barcelona, llibertari de Negres Tempestes i membre del centre social autogestionat Can Vies. De la seva banda, Curto és també membre de Can Vies, així com del Casal Popular Panxampla i militant de Maulets.

L'Assemblea del Barri de Sants ha celebrat l'alliberament de Rubén i ha convocat un acte de benvinguda a Can Vies a partir de les vuit del vespre. Igualment, la xarxa ha celebrat la sortida en llibertat de Marín tot i que de seguida ha esdevingut un clam per #llibertatAndreu.

Solidaritat indeturable

D'ençà de l'empresonament, i ja amb les detencions de vaguistes –que es compten en un centenar-, les mobilitzacions de suport i de repulsa de la repressió, no s'han aturat ni un moment. La maquinària antirepressiva no ha parat creant un grup de suport als dos presos i un espai web exprés per canalitzar totes les convocatòries i mobilitzacions.

Concentracions de suport en multitud de poblacions catalanes -en algunes, com Vilassar, amb dosi repressiva inclosa-, mocions als ajuntaments i fins i tot una manifestació popular contra les retallades convocada per la societat ebrenca que va decidir que la pancarta de suport a Andreu i Rubén encapçalés la marxa.

Les darreres mostres de suport van tenir lloc aquest cap de setmana. La primera des d'Olot, en un gest inèdit en què per primer cop els encausats del 92 s'unien per rebutjar de nou la repressió contra la dissidència política i enviaven una carta de suport als dos presos. I l'altra diumenge en un acte en què una cinquantena d'independentistes vinguts d'arreu del país condemnaven la repressió i anunciaven la convocatòria descentralitzada de manifestacions de suport pel 16 de juny.

Valora
Vídeos
Entrevista amb representants de l'assemblea de suport del Rubén i l'Andreu
Manifestació Llibertat Rubén i Andreu (03/06/2012)
#LlibertatRubeniAndreu Amposta Divendres TV3 04-06-12
A partir del minut 2 aproximadament
Roda de premsa en suport a Andreu i Rubén
Roda de premsa per presentar el grup de suport ANDREU I RUBEN LLIBERTAT.
Andreu i Rubèn llibertat!
Sants clama per l'alliberament dels vaguistes presos
Peça al Telenotícies Migdia que recull la manifestació antirepressiva de diumenge 3 de juny de 2012 per reclamar l'alliberament de vaguistes presos
Comunicat per la Llibertat Andreu i Rubén #LlibertatRubenIAndreu
Comunicat de suport als presos per la Vaga General del 29m - Llibertat Ruben i Andreu!
Andreu i Rubèn llibertat!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid