Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
La solidaritat amb els vaguistes detinguts i empresonats recorre el país

Centenars de persones es van concentrar divendres a diverses poblacions per demanar que s'acabi la repressió

02/06/2012 Drets i Llibertats

La solidaritat envers els represaliats per participar a la vaga general creix cada dia que passa. Divendres centenars de persones es van concentrar en les nombroses protestes descentralitzades que es van celebrar arreu del territori per donar suport als 8 detinguts que ja han sortit en llibertat amb càrrecs i sobretot a Andreu C. i Rubén M., els dos joves que es troben interns a la presó de Brians I, a Sant Esteve Sesrovires després de dos dies a la presó Model.

A Tortosa, vila del militant de Maulets i membre del CSA Can Vies i del Casal Popular Panxampla, Andreu C., unes 200 persones es van concentrar divendres per solidaritzar-se amb ell i Rubén M, l'altre jove empresonat -membre del centre social Can Vies-, i amb la resta de persones represaliades als Països Catalans.

No només la capital del Baix Ebre va donar resposta a la desena de detencions d'aquesta setmana contra les persones que van participar a la vaga general del passat 29 de març. També es van celebrar protestes a Badalona, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Mataró, Girona, Santa Coloma de Gramenet i Molins de Rei, que en el ple municipal de dijous va aprovar justament una moció reclamant l'alliberament i absolució dels encausats.

Els protestants han denunciat "el doble raser de la justícia" i la utilització que s'està fent dels recursos policials i judicials per "perseguir i castigar desproporcionadament aquelles persones que lluiten contra les retallades mentre, en canvi, els banquers i els polítics corruptes són absolts i indultats, mantenint així les seus privilegis".

Dijous ciutats com Vic, Olot o València també van celebrar concentracions i accions per exigir la posada en llibertat dels presos. A València la concentració va aplegar unes 150 persones davant la Delegació de Govern, al ple centre del cap i casal. A la concentració es van repartir pamflets explicant el cas i durant més d'una hora es van cridar lemes com “Hem perdut la por, prou repressió”, “Lliberatat Andreu i Rubén” o “La repressió no ens aturarà”. Dijous també es van realitzar concentracions a Cardedeu, Sant Cugat, Terrassa, i dimecres a Granollers, Tarragona, Reus, Capellades, Sabadell i Vilafranca.

Noves mobilitzacions

L'onada de solidaritat no s'atura, i cada dia es van convocant noves mobilitzacions per donar suport als represaliats. En aquest sentit, destaca la manifestació que s'ha organitzat per aquest diumenge a Barcelona. La marxa partirà diumenge a les dotze del migdia de la Plaça Joan Peiró del barri de Sants sota el lema "Prou retallades, prou repressió".

Aquest dissabte hi ha previstes concentracions a Castelló a dos quarts d'una a la plaça Maria Agustina i a les dotze a la Plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) [totes les convocatòries aquí].

De la seva banda, el Casal Popular Panxampla i Maulets de les Terres de l'Ebre convoquen entitats i persones a títol individual a ser partíceps de la campanya que continuarà en els propers mesos. Així, dilluns 4 de juny a les vuit de la tarda al Casal Popular Panxampla s'exposaran les accions que es duran a terme d'ara en endavant per tal d'aconseguir la llibertat d'Andreu  C. el més aviat possible.

A Twitter la solidaritat s'expressa sota les etiquetes #llibertatRubeniAndreu i #llibertatAndreuiRuben.

Valora
Vídeos
Andreu i Rubèn llibertat!
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid