Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
La solidaritat amb els vaguistes detinguts i empresonats recorre el país

Centenars de persones es van concentrar divendres a diverses poblacions per demanar que s'acabi la repressió

02/06/2012 Drets i Llibertats

La solidaritat envers els represaliats per participar a la vaga general creix cada dia que passa. Divendres centenars de persones es van concentrar en les nombroses protestes descentralitzades que es van celebrar arreu del territori per donar suport als 8 detinguts que ja han sortit en llibertat amb càrrecs i sobretot a Andreu C. i Rubén M., els dos joves que es troben interns a la presó de Brians I, a Sant Esteve Sesrovires després de dos dies a la presó Model.

A Tortosa, vila del militant de Maulets i membre del CSA Can Vies i del Casal Popular Panxampla, Andreu C., unes 200 persones es van concentrar divendres per solidaritzar-se amb ell i Rubén M, l'altre jove empresonat -membre del centre social Can Vies-, i amb la resta de persones represaliades als Països Catalans.

No només la capital del Baix Ebre va donar resposta a la desena de detencions d'aquesta setmana contra les persones que van participar a la vaga general del passat 29 de març. També es van celebrar protestes a Badalona, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Mataró, Girona, Santa Coloma de Gramenet i Molins de Rei, que en el ple municipal de dijous va aprovar justament una moció reclamant l'alliberament i absolució dels encausats.

Els protestants han denunciat "el doble raser de la justícia" i la utilització que s'està fent dels recursos policials i judicials per "perseguir i castigar desproporcionadament aquelles persones que lluiten contra les retallades mentre, en canvi, els banquers i els polítics corruptes són absolts i indultats, mantenint així les seus privilegis".

Dijous ciutats com Vic, Olot o València també van celebrar concentracions i accions per exigir la posada en llibertat dels presos. A València la concentració va aplegar unes 150 persones davant la Delegació de Govern, al ple centre del cap i casal. A la concentració es van repartir pamflets explicant el cas i durant més d'una hora es van cridar lemes com “Hem perdut la por, prou repressió”, “Lliberatat Andreu i Rubén” o “La repressió no ens aturarà”. Dijous també es van realitzar concentracions a Cardedeu, Sant Cugat, Terrassa, i dimecres a Granollers, Tarragona, Reus, Capellades, Sabadell i Vilafranca.

Noves mobilitzacions

L'onada de solidaritat no s'atura, i cada dia es van convocant noves mobilitzacions per donar suport als represaliats. En aquest sentit, destaca la manifestació que s'ha organitzat per aquest diumenge a Barcelona. La marxa partirà diumenge a les dotze del migdia de la Plaça Joan Peiró del barri de Sants sota el lema "Prou retallades, prou repressió".

Aquest dissabte hi ha previstes concentracions a Castelló a dos quarts d'una a la plaça Maria Agustina i a les dotze a la Plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) [totes les convocatòries aquí].

De la seva banda, el Casal Popular Panxampla i Maulets de les Terres de l'Ebre convoquen entitats i persones a títol individual a ser partíceps de la campanya que continuarà en els propers mesos. Així, dilluns 4 de juny a les vuit de la tarda al Casal Popular Panxampla s'exposaran les accions que es duran a terme d'ara en endavant per tal d'aconseguir la llibertat d'Andreu  C. el més aviat possible.

A Twitter la solidaritat s'expressa sota les etiquetes #llibertatRubeniAndreu i #llibertatAndreuiRuben.

Valora
Vídeos
Andreu i Rubèn llibertat!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid