Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'independentisme valencià condemna les detencions de vaguistes

També condemna la repressió contra els estudiants participants a la primavera valenciana

03/06/2012 Drets i Llibertats

Les formacions polítiques independentistes del País Valencià han condemnat la detenció de vaguistes i estudiants arreu dels Països Catalans. ERPV, PSAN, SI i MDT, que participen de forma conjunta a les campanyes "Nosaltres els fusterians" i #novullpagar, han anunciat que participaran a les mobilitzacions de solidaritat amb totes les persones detingudes i represaliades aquest dies.

En aquest sentit, dijous van participar a la concentració de suport que es va celebrar a davant de la Delegació del Govern i que va aplegar unes 150 persones. A la concentració es van repartir pamflets explicant el cas i durant més d'una hora es van cridar lemes com “Hem perdut la por, prou repressió”, “Lliberatat Andreu i Rubén” o “La repressió no ens aturarà”.

Les quatre organitzacions independentistes alerten que "el país està vivint una ofensiva sense precedents contra l'independentisme combatiu, i en general contra tots els sectors socials que qüestionen el sistema i la seva deriva neoliberal i autoritària". D'aquesta manera, han fet "una crida al poble treballador dels Països Catalans a la solidaritat perquè continue les mobilitzacions en defensa dels drets individuals i col·lectius, del sector públic, el benestar i la cultura".

Així, condemnen la repressió contra els estudiants participants de la primavera valenciana, les detencions de vaguistes i les detencions dels independentistes a Bunyola, a Tramuntana de Mallorca, per part de la Guàrdia Civil. A més, assenyalen que al País Valencià "ja fa temps que es graven les concentracions, detenen manifestants al finalitzar les manifestacions o actes reivindicatius i les multes i amenaces formen part del nostre dia a dia". ERPV, PSAN, SI i MDT exigeixen la llibertat sense càrrecs de tots els encausats i la dimissió dels responsables directes, delegats del govern espanyol i consellers d'Interior.

Per tot plegat, denuncien "els criteris politics d’aquest enduriment policial" i remarca que són "paral·lels a l’ofensiva del capitalisme contra el poble treballador i agreujat al nostre cas amb l’ofensiva permanent de l’estat espanyol contra els interessos nacionals, socials i culturals del nostre poble". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid