Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
En llibertat els 6 detinguts a Badalona, un d'ells membre de Llibertat.cat

Centenars de persones concentradades davant la comissaria de Badalona han celebrat la posada en llibertat amb càrrecs de les 6 persones detingudes a primera hora de la tarda

15/06/2012 Política

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres fins a sis persones que van participar a la vaga general del 29 de març passat. Un d'ells és membre de Llibertat.cat, així com de la CUP i d'altres entitats com Veu Pròpia, en defensa de l'acollida en català.

Dos detinguts més, Joan Carles I. I Albert V., són militants de l'Esquerra Independentista, concretament de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), a més de membres d'associacions i entitats de la ciutat com el Casal Independentista de Badalona, el Casal Carme Claramunt o el Casal Cubà.

També han detingut dos membres de la Confederació Nacional del Treball (CNT)  i una persona més sense afiliació coneguda, Sergi H., Raul R. i Addrià G. Tots cinc han estat detinguts per participar en un piquet durant el matí del dia de la vaga general. Els darrers, Albert V. i el membre de Llibertat.cat, José Miguel C. han estat detinguts davant la comissaria on havien assistit per solidaritzar-se amb els companys que hi havia dins. Sis agents encaputxats i amb càmeres han anat directament a detenir-los.

Tots ells han sortit en llibertat passades les vuit de la tarda, quan han sortit de la comissaria enmig de crits i aplaudiments de les persones que s'hi han concentrat per donar-los suport.

Els vaguistes detinguts aquest migdia han estat traslladats a la comissaria dels Mossos de Badalona, on s'hi ha anat formant una concentració esporàdica de suport que és on han detingut dues persones més. A partir de les sis de la tarda, quan s'ha convocat una concentració, prop d'un centenar de persones s'han aplegat per demanar la sortida en llibertat dels sis detinguts.

Mossos de paisà encaputxats

Els quatre vaguistes badalonins han estat detinguts per agents de paisà que anaven encaputxats amb un passamuntanyes, segons han relatat a Llibertat.cat companys dels detinguts.

Laia Sabater, de la CUP de Badalona, ha explicat en declaracions a Llibertat.cat, que els militant de la CUP detinguts són persones molt implicades en el teixit associatiu badaloní des de fa anys. "Demanem que parin de detenir, que aturin la repressió contra els moviments populars i contra la gent que es mobilitza", ha demanat Terol, que assegura que "la repressió que s'exerceix és política, són detencions practicades per motius polítics".

De la seva banda, companys dels militants de la CNT detinguts han declarat a Llibertat.cat que també han estat detinguts per agents de paisà encaputxats. Un d'ells ha estat detingut al carrer mentre anava a portar el gat al veterinari, l'han posat al cotxe i se l'han endut. Un d'ells és membre de la CNT Joaquín Costa.

Per tallar una carretera i tancar comerços

Els Mossos han detingut totes sis persones per tallar la C-31 amb pneumàtics un dia de vaga general. La nota oficial de la policia explica que posteriorment un grup de 20 persones es va dirigir al centre de la localitat de Badalona per tancar els comerços que estaven oberts.

Els Mossos d’Esquadra els acusen dels delictes de desordres públics, coaccions i amenaces. 

106 detinguts i 48 imputats

Ja passen del centenar el nombre de participants a la vaga general que els Mossos d'Esquadra han detingut fins ara. D'aquests, més d'una quarantena són militants independentistes, membres de l'Esquerra Independentista. En concret, els Mossos d’Esquadra han realitzat 106 detencions i 48 imputacions relacionades amb la vaga general.

Una ràtzia que el Departament d'Interior està instruint a partir dels incidents que hi va haver la tarda de la vaga general a Barcelona, tot i que hi ha detinguts que no van participar a les mobilitzacions de Barcelona. És el cas d'aquests tres darrers detinguts que van fer vaga a Badalona i van participar als piquets que van organitzar els sindicats per la ciutat.

Aquest cap de setmana, concentracions a tot el país

Aquest cap de setmana s'han convocat concentracions a tot el país per demanar la llibertat d'Andreu Curto, el militant de Maulets que porta més de dues setmanes en presó preventiva.

Les detencions d'aquest divendres donen un nou impuls a aquestes protestes i al rebuig a l'onada repressiva que castiga la gent que va mobilitzar-se per la vaga general.

Valora
Vídeos
Moment de la detenció del membre de Llibertat.cat i militant independentista José Miguel
José Miguel va ser detingut a la mateixa comissaria de Badalona on havia assistit per donar suport als companys detinguts
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid