Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
"Empresonant l'Andreu i en Rubén s'empresonen tots els que van participar a la vaga"

Una manifestació recorrerà Sants aquest diumenge per demanar l'alliberament dels dos vaguistes

02/06/2012 Drets i Llibertats

Una manifestació donarà suport aquest diumenge als encausats per la seva participació a la vaga general del passat 29 de març i demanarà la llibertat immediata d'Andreu C. i Rubén M., així com la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts. La marxa partirà de la Plaça Joan Peiró de Sants a les 12 del migdia.

I és que l'ingrés a presó preventiva dels dos joves, molt implicats en el teixit popular, ha aixecat la indignació de molta gent i ha provocat una onada de solidaritat que s'ha estès per tot el territori. En els propers dies i setmanes es faran públiques les adhesions que, a dia d'avui, ja està rebent el manifest per la llibertat dels dos joves.

Aquest dissabte l'Assemblea de Barri de Sants ha fet públic el manifest de suport als encausats que ha secundat el teixit associatiu del barri de Sants, format per associacions de veïns, centres socials autogestionats, cooperatives de treball i consum, casals independentistes i ateneus llibertaris, equipaments culturals, entitats educatives, mitjans de comunicació i organitzacions polítiques i assemblees populars. 

"Ens acostem a la dictadura política"

El manifest remarca que "l’Andreu i el Rubén van participar en una mobilització que havíem decidit col·lectivament: empresonant-los a ells se’ns empresona a totes les que participàrem a la vaga" i adverteix que "aquest és un atac intolerable cap a tota una comunitat que, de forma solidària i responsable, decideix lluitar per la seva vida".

Per això denuncia que "criminalitzar els vaguistes, castigar les lluitadores, empresonar-les com han fet amb l’Andreu i el Rubén, suposa no només imposar la dictadura dels Mercats, sinó acostar-se cap a la dictadura política". I remarca que el barri de Sants, "popular i compromés, ja va lluitar ahir contra la dictadura franquista, i ho farà avui per a evitar que es consolidi la dictadura dels neoliberals".

Així mateix apel·la a la lluita contra "el robatori sistemàtic a la població per part de banquers i homes de negocis sense escrúpols, la destrucció de l’Educació i la Sanitat públiques, la degradació continuada de condicions laborals i dels serveis socials, les retallades del Govern de Convergència i Unió i el Partido Popular, la devastació generalitzada dels drets socials que tan havien constat aconseguir".

Per això es fa una crida "a destituir el govern il·legítim, corrupte i lliberticida que està destrossant l’esforç social de construir un societat solidària i justa" i a "lluitar contra un Govern que empresona a la nostra gent i amnistia sistemàticament als delinqüents de la seva classe".

Can Vies: "No és casualitat que siguin militants actius"

El centre social autogestionat Can Vies s'ha sumat a les peticions de llibertat dels dos presos, ambdòs membres d'aquest espai, i ha subratllat que "no és casualitat que totes les persones detingudes siguin membres actius i militants dels moviments socials que lluiten dia a dia pels drets i llibertats en contra la violència intrínseca al sistema capitalista".

"Aquestes detencions responen a una estratègia política amb el suport dels mitjans policials i de comunicació per tal de callar les veus d'aquelles que denuncien i que s'oposen a les injustícies", critica, al mateix temps que fa una crida la mobilització i a la solidaritat activa perquè "no és moment de pors; és l'hora de prendre els carrers, plantar-los cara i recuperar les nostres vides. Exigim la llibertat de l'Andreu i en Rubén i la retirada dels càrrecs de totes les encausades".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid