Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Mobilitzacions pels drets socials, per la llibertat de l'Andreu i contra la repressió

Una resposta a la repressió i pels drets socials a diferents indrets dels Països Catalans

16/06/2012 Drets i Llibertats

Un miler de persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Barcelona contra la l'onada repressiva dels governs   autonòmics i estatal i contra les retallades i la destrucció dels serveis públics i les polítiques antisocials. Entre els convocants hi havia col·lectius populars de la ciutat de Barcelona, la CGT i les organitzacions de l'Esquerra Independentista.

A la marxa també han participat familiars dels encausats arran de la vaga general el 29 de març passat. La marxa ha fins al passeig de Sant Joan. Aquesta manifestació a Barcelona se suma a un conjunt de mobilitzacions arreu del país en solidaritat amb l'Andreu Curto.

Aquestes mobilitzacions compten amb el suport de les organitzacions de l'Esquerra Independentista: CUP, Endavant, MDT, Maulets, CAJEI, SEPC, COS i Alerta Solidària.

Tortosa

Més de mig miler de persones han participat en la manifestació de Tortosa. La marxa ha estat encapçalada per familiars i amics d'Andreu amb la pancarta que deia “Andreu llibertat”, en segon lloc representats d'entitats i organitzacions socials, sindicals, polítiques i culturals adherides al grup de suport han portat una pancarta amb el lema “Ni retallades, ni repressió, contra la reforma laboral”.

Entre els representants socials hi havia portaveus d'USTEC, CCOO i UGT, així com diversos càrrecs polítics del territori (Paco Gas, Alcalde de Roquetes, o Cinta Galiana, Josep Monclús i Alícia Gamundi, regidors de Tortosa), membres de moviments socials i plataformes ciutadanes (com la Plataforma en Defensa de l'Ebre, l'Acampada Tortosa 15M...), o representants culturals com Emigdi Subirats, vicepresident d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, la colla de Gralles i Dolçaines de Jesús o els Dimonis de Vinaròs, d'entre altres.

La manifestació s'ha aturat davant la seu de CiU per tal d'assenyalar “els culpables de la situació de vulneració dels drets fonamentals en què avui en dia es troba Catalunya”. També s'ha destacat que el cas d l'empresonament d'Andreu no és un fet aïllat, ·hi ha centenars d'Andreu castigats i criminalitzats per defensar un món més just, però a ell li han privat el seu dret més fonamental, la llibertat”.

Alhora, s'ha demanat a CiU i al govern de la Generalitat que es persegueixi els veritables culpables de la greu situació social i econòmica que estem patint: polítics corruptes, especuladors, banquers... En aquest sentit, durant el seu recorregut, la manifestació s'ha aturat davant les oficines de La Caixa, també s'han cridat lemes com: “Andreu llibertat, Millet a la presó”, “Prou retallades”, “Li diuen democràcia i no ho és”.

En acabar l'acte, davant la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, s'han fet diverses intervencions en què s'ha destacat que “avui ja fa 18 dies que Andreu no té llibertat” i també s'ha llegit una carta escrita per ell mateix i enviada des de Brians.

Des del grup de suport s'ha anunciat que el proper 29 de juny es farà un concert amb músics i grups ebrencs en solidaritat amb el jove empresonat.

Tarragona

Unes 150 persones han realitzat una marxa des de l'estàtua dels Despullats fins a la plaça de la Font, amb els lemes "Contra les retallades, la repressió i la reforma laboral. Andreu llibertat!" La mobilització ha finalitzat amb la lectura de diversos escrits. La reivindicació de la llibertat de l'independentista represaliat s'ha convertit en el punt central d'aquesta mobilització.

Aquesta convocatòria contra la repressió i pels drets social estava convocada per L'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona i els col·lectius populars de la comarca.

Girona

Aproximadament un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte en contra les retallades socials i el desmantellament dels serveis públics i de l'estat del benestar. La mobilització organitzada per la Plataforma Prou Retallades ha sortit de la plaça Independència i ha recorregut diversos carrers fins arribar a la seu del Govern. La marxa estava encapçalada per dues pancartes on es podia llegir 'Llibertat Andreu absolució encausats 29M' i 'Salvem persones i no bancs." Alguns manifestants han enganxat cartells de denúncia en una oficina de la Caixa i als vidres de la seu del Govern a Girona.

Castelló

A Castelló de la Plana una cinquantena de persones s'han concentrart davant la subdelegació de govern per exigir una vegada més la posada en llibertat d'Andreu.

València

A València s'han realitzat una desena de murals exigint la llibertat d'Andreu i convocant a la jornada de mobilitzacions del 16 de juny.

Alacant

Convocades pel Moviment de Resistència Global, una cinquantena de persones s'han concentrat a Alacant per traslladar als centenars de represaliats per la lluita obrera la seua solidaritat de classe. Sota el lema "Ni retallades ni repressió", la plaça de la Muntanyeta, al davant de la Subdelegació del Govern, ha estat l'escenari de la darrera mobilització anticapitalista a la ciutat.

Després de dures setmanes al Principat, al País Valencià i a Mallorca, amb detencions, multes, pròxims judicis, vexacions, empresonament de diversos companys, i amb el rerefons de la digna i criminalitzada resistència de la mineria i del transport asturià, el Moviment de Resistència Global d'Alacant ha denunciat la ràtzia repressiva, el caràcter selectiu d'aquesta i la persecució de totes les persones que lluiten.

Per saber-ne més:

Unes 150 persones es concentren a TGN per demanar la llibertat d'un vagista del 29M DelCamp

Més d'una cinquantena de persones es manifesten a Girona en contra les retallades en els serveis públics Directe.cat

6 detinguts a Badalona, un d'ells membre de Llibertatcat Tercerainformación

L'arrest de sis badalonins eleva a més de 100 els detinguts del 29-M El Triangle

Un miler de persones protesten contra les retallades al centre de Barcelona  ElPeriódico

Unes 1.500 persones es manifesten de manera pacífica en contra de les retallades BTV

Manifestació de la CGT contra les retallades socials Tribuna Mallorca


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid