Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
La solidaritat amb Andreu i Rubén encapçala la manifestació contra les retallades de Tortosa

Tot i que la manifestació era en defensa dels serveis públics, els organitzadors van voler que el grup de suport als joves empresonats obrís la protesta

07/06/2012 Drets i Llibertats

La solidaritat amb Andreu Curto, militant de Maulets, membre actiu del CSA i del Casal Popular Panxampla, i Rubén Marín, veí de Sants i membre actiu dels moviments socials i del CSA Can Vies, es va fer sentir amb força aquest dimecres pels carrers de Tortosa. Va ser en el marc d'una manifestació unitària convocada per sindicats i plataformes contra les retallades que va aplegar fins a 1.500 persones d'arreu de les Terres de l'Ebre que van rebutjar el desmantellament del serveis públics.

La detenció de Curto i Marín ha propiciat una intensa onada de solidaritat a tot el país, i també a les Terres de l'Ebre, on Curto destacava ja des de ben petit per implicar-se en la Plataforma en Defensa de l'Ebre. És per això que l'organització de la manifestació de Tortosa va voler que el grup de suport als empresonats encapçalés la marxa amb una pancarta on es podia llegir "Ni retallades ni repressió, Andreu i Rubén llibertat". La pancarta va ser portada pels familiars de Curto. Tant ell com Marín porten una setmana en presó preventiva per mobilitzar-se durant la vaga general.

Durant el recorregut de la manifestació es van sentir crits com “llibertat Rubén i Andreu” o “Millet a la presó, vaguistes al carrer”. De la mateixa manera, ha estat molta la gent que ha col·laborat econòmicament fent donatius a la campanya, segons assegura el grup de suport.

En acabar la manifestació, la mare d’Andreu Curto va llegir un comunicat i va agrair el suport que està rebent el seu fill per part de la ciutadania.

"Gest solidari" de la societat ebrenca

El grup de suport ebrenc ha agraït als convocants de la manifestació el "gest solidari" cap als dos joves empresonats i ha valorat molt positivament que els sindicats i els moviments del territori també els donin suport. En aquest sentit, recorda que les acusacions estan contextualitzades en la vaga general del 29 de març i la lluita pels drets socials i laborals. 

La manifestació estava convocada per la Plataforma per l’Ensenyament, Plataforma per la Salut, Junta de Personal d’Ensenyament, juntes i comitès de personal de la URV, junta de personal de l’Hospital Verge de la Cinta, Junta de personal de Primària, Casal Popular Panxampla, Acampada Tortosa, Consell d’estudiants de la URV, comitè d’empresa de l’Ajuntament de Tortosa i els sindicats CCOO, UGT, USOC, SEPC, USTEC, SATGE, ASPEC, CATAC i ANPE.

Valora
Vídeos
#LlibertatRubeniAndreu Amposta Divendres TV3 04-06-12
A partir del minut 2 aproximadament
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid