Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita antirepressiva
Andreu Curto: "La solidaritat traspassa cada dia els murs de la presó"

Aquest militant de Maulets porta ja dues setmanes en presó preventiva per haver-se mobilitzat el dia de la vaga general

14/06/2012 Drets i Llibertats

Andreu Curto porta ja dues setmanes empresonat, des del 30 de maig. Té 22 anys i tot i que actualment és veí del barri de Sants de Barcelona, aquest tortosí ha estat implicat de ben menut en les lluites populars de les Terres de l'Ebre. Curto és militant de Maulets i membre del Casal Popular Panxampla de Tortosa així com del centre social autogestionat Can Vies de Sants.

"L'Andreu era un marrec i ja anava amb la samarreta del nus antitransvasament a primera fila", explica la seva mare, que té clar que el seu fill "no és un delinqüent sinó un pres polític, fa nosa". "El govern de CiU castiga i persegueix la dissidència, la crítica i el compromís social i potencia la política de la temor", assevera.

A presó preventiva per mobilitzar-se el 29 de març, dia de l'última vaga general. L'acusen dels aldarulls que hi va haver a Barcelona aquella tarda. Els Mossos fins i tot li volien imputar un delicte de pertinença a grup criminal amb el qual s'hagués pogut elevar la pena, tot i que finalment aquesta acusació va ser rebutjada per la jutgessa. Ara, està pendent que es resolgui el recurs contra la seva ordre d'empresonament, tal com ja ha succeït amb Rubén Marín, alliberat dilluns passat.

El seu grup de suport afirma que tot i portar ja 15 dies a la presó Curto "està ferm i serè" i que anima a seguir lluitant.

"La solidaritat dóna forces i ànims per continuar endavant"

Des de la presó de Brians I Curto manté tota la força, esperonat per la solidaritat creixent i imparable que hi ha a fora, arreu dels Països Catalans. Ho explica en una carta que el seu grup de suport ha fet pública i on el jove militant independentista manifesta: "Ens voldran imposar un càstig exemplar. Però nosaltres tenim una gran arma, que en les últimes setmanes heu demostrat que sabeu utilitzar perfectament, la solidaritat".

"Una solidaritat que cada dia traspassa els murs de la presó i ens dóna forces i ànims per continuar endavant, i amb el cap ben alt. Moltes gràcies a tothom!", sentencia.

"La por és la principal cadena que ens fa submisos, i l’estem perdent a marxes forçades"

Curto denuncia a la seva missiva que "amb aquesta ràtzia repressiva pretenen silenciar les nostres lluites polítiques. Però no ho permetrem. Ara més que mai és l’hora de lluitar contra les retallades i privatitzacions". "La por és la principal cadena que ens fa submisos, i l’estem perdent a marxes forçades", constata el tortosí, que celebra que "el passat 29 de març vam ser milers els que davant l’actual context de recessió de drets socials i polítics vam decidir sortir al carrer a lluitar pels nostres drets".

Davant aquesta situació, diu, "l’Estat es veu en l’obligació de recórrer a la repressió més extrema per intentar frenar l’escalada de lluites socials que estem vivint en aquests moments" i posa de manifest com alguns vaguistes són "agafats com a caps de turc".

Centenars d'adhesions

En només dues setmanes la campanya per l’alliberament de jove tortosí acumula un gran nombre d’activitats, mobilitzacions, mostres de suport i adhesions. A dia d’avui, ja han signat el manifest del grup de suport un centenar d’organitzacions i col·lectius socials (Casal Popular Panxampla, Lo Maset, Acampada Tortosa 15M...), sindicals (CCOO, UGT, USTEC, CGT, COS...), polítiques (SI, ICV, EUiA, CUP...), juvenils (Maulets, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans...), plataformes en defensa del territori (Plataforma en Defensa de l’Ebre, Plataforma en Defensa de la Terra Alta...) i culturals (Gralles i Tabals de Jesús, grups de diables, colles de bastoners...).

El cap de setmana passat els encausats del 1992 que van patir l'Operació Garzón van signar una carta conjunta de suport als vaguistes empresonats i van desplegar una pancarta davant de centenars de persones reclamant-ne l'alliberament.

16-J: Mobilitzacions arreu del país

El proper cap de setmana es realitzaran multitud de mobilitzacions arreu del país en solidaritat amb Andreu Curto. A les Terres de l’Ebre, la manifestació sortirà a les 19.30 hores de la plaça Alfonso XII de Tortosa amb la voluntat d’exigir la immediata llibertat d’Andreu. La pancarta de la capçalera durà per lema “ANDREU LLIBERTAT. Ni retallades ni repressió”.

La manifestació recorrerà diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça dels Dolors davant la Delegació del Govern, ja que el grup de suport considera que el seu company "està a la presó per motius polítics, amb una clara voluntat de desmobilitzar una societat cada vegada més contrària a la política econòmica i les retallades del govern”.

En aquest sentit, afirma que la sortida en llibertat sense fiança de l'altre vaguista empresonat “corrobora que l’empresonament dels dos joves ha estat una mesura injusta, innecessària i desproporcionada”. No se li va imposar fiança perquè “no és una amenaça per la societat, que no pot destruir proves i que no hi ha risc de fuga”. "Si Andreu no és un perill per la societat, ni pot destruir possibles proves ni pot fugir enlloc, per què ha de seguir empresonat?”, es pregunta el col·lectiu de suport.

També hi haurà manifestacions i concentracions a Barcelona, Girona, València, Alacant, Manresa, Manlleu, Palma, Manlleu o Vilafranca del Penedès. Finalment, el diumenge 17 hi haurà una marxa de cotxes des de diferents punts de l’àrea metropolitana fins la presó de Brians. Unes mobilitzacions a les quals hi donen suport totes les organitzacions de l'Esquerra Independentista: CUP, Endavant, MDT, Maulets, CAJEI, SEPC, COS i Alerta Solidària.

La campanya de denúncia i de solidaritat continuarà en els propers dies amb diferents concerts solidaris, un a Tortosa el dia 29 de juny amb grups ebrencs i un altre el dia 30 a Sants organitzat pel grup de suport del barri.

Valora
Vídeos

L'Esquerra Independentista es solidaritza amb Andreu Curto a Tortosa from Agitacció on Vimeo.

L'Esquerra Independentista es solidaritza amb Andreu Curto a Tortosa
Crida a la mobilització per al dia 16 arreu dels Països Catalans en solidaritat amb els vaguistes presos. El diumenge 10 de Juny, a Tortosa s’ha celebrat una roda de premsa, convocada per Alerta Solidària (l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista) amb la participació del Grup de Suport de les Terres de l'Ebre a Rubén i Andreu. Un dia després Ruben fou alliberat però el Maulet Andreu Curto segueix segrestat per l'Estat.
Manifestació Llibertat Rubén i Andreu (03/06/2012)
Entrevista amb representants de l'assemblea de suport del Rubén i l'Andreu
#LlibertatRubeniAndreu Amposta Divendres TV3 04-06-12
A partir del minut 2 aproximadament
Roda de premsa en suport a Andreu i Rubén
Roda de premsa per presentar el grup de suport ANDREU I RUBEN LLIBERTAT.
Andreu i Rubèn llibertat!
Sants clama per l'alliberament dels vaguistes presos
Peça al Telenotícies Migdia que recull la manifestació antirepressiva de diumenge 3 de juny de 2012 per reclamar l'alliberament de vaguistes presos
Comunicat per la Llibertat Andreu i Rubén #LlibertatRubenIAndreu
Comunicat de suport als presos per la Vaga General del 29m - Llibertat Ruben i Andreu!
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid