Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Prop d'un miler de persones demana la llibertat dels dos vaguistes empresonats

S'ha realitzat una acció que ha omplert d'adhesius la seu de CDC demanant la llibertat dels dos vaguistes

03/06/2012 Drets i Llibertats

Prop d'un d'un miler de persones s'han manifestat aquest diumenge al migdia pels carrers del barri de Sants de Barcelona per demanar la llibertat immediata d'Andreu C. i Rubén M., així com la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts.

La marxa ha sortit de la Plaça Joan Peiró de Sants després de les 12 del migdia sota el lema "Ni retallades ni llibertat. No ens aturaran. Llibertat Andreu i Rubén" i ha recorregut els carrers del barri druant més de dues hores, ocupant els quatre carrils de la carretera de Sants. Així mateix, s'ha realitzat una acció que ha omplert d'adhesius la seu de CDC demanant la llibertat dels dos vaguistes.

Els dos joves es troben en presó preventiva des de dimecres passat quan la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona va decretar l'ingrés a presó. Van ingressar a la presó Model i d'aquí van ser traslladats a Can Brians. L'ingrés a presó dels dos nois, molt implicats en el teixit popular, ha aixecat la indignació de molta gent i ha provocat una onada de solidaritat que s'ha estès per tot el territori

L'Assemblea de Barri de Sants ha fet públic el manifest de suport als encausats que ha secundat el teixit associatiu del barri de Sants, format per associacions de veïns, centres socials autogestionats, cooperatives de treball i consum, casals independentistes i ateneus llibertaris, equipaments culturals, entitats educatives, mitjans de comunicació i organitzacions polítiques i assemblees populars.

En els propers dies i setmanes es faran públiques les adhesions que, a dia d'avui, ja està rebent el manifest per la llibertat dels dos joves.

"Ens acostem a la dictadura política"

El manifest remarca que "l’Andreu i el Rubén van participar en una mobilització que havíem decidit col·lectivament: empresonant-los a ells se’ns empresona a totes les que participàrem a la vaga" i adverteix que "aquest és un atac intolerable cap a tota una comunitat que, de forma solidària i responsable, decideix lluitar per la seva vida".

Per això denuncia que "criminalitzar els vaguistes, castigar les lluitadores, empresonar-les com han fet amb l’Andreu i el Rubén, suposa no només imposar la dictadura dels Mercats, sinó acostar-se cap a la dictadura política". I remarca que el barri de Sants, "popular i compromés, ja va lluitar ahir contra la dictadura franquista, i ho farà avui per a evitar que es consolidi la dictadura dels neoliberals".

Així mateix apel·la a la lluita contra "el robatori sistemàtic a la població per part de banquers i homes de negocis sense escrúpols, la destrucció de l’Educació i la Sanitat públiques, la degradació continuada de condicions laborals i dels serveis socials, les retallades del Govern de Convergència i Unió i el Partido Popular, la devastació generalitzada dels drets socials que tan havien constat aconseguir".

Per això es fa una crida "a destituir el govern il·legítim, corrupte i lliberticida que està destrossant l’esforç social de construir un societat solidària i justa" i a "lluitar contra un Govern que empresona a la nostra gent i amnistia sistemàticament als delinqüents de la seva classe".

Valora
Vídeos
Comunicat per la Llibertat Andreu i Rubén #LlibertatRubenIAndreu
Comunicat de suport als presos per la Vaga General del 29m - Llibertat Ruben i Andreu!
Sants clama per l'alliberament dels vaguistes presos
Peça al Telenotícies Migdia que recull la manifestació antirepressiva de diumenge 3 de juny de 2012 per reclamar l'alliberament de vaguistes presos
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid