Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió
S'anuncia la campanya #abertisafiscalia després del 3r #novullpagar massiu

Membres de la plataforma Novullpagar.cat emprenen una nova campanya per tal de pressionar a Fiscalia

17/06/2012 Política

La plataforma ciutadana Novullpagar.cat ha anunciat una nova campanya ciutadana per a reforçar la documentació lliurada a Fiscalia els passats dies, fent referència  Els acompanyants de la #marxaproupeatges de Josep Casadellà, aniran a Fiscalia amb una nova entrada al registre per iniciar la campanya #abertisafiscalia , on tot ciutadà es podrà adreçar amb aquest document a la Fiscalia per tal de reforçar la preocupació palesa dins la societat vers les possibles irregularitats de l’Abertis.

Ho faran aquest dimarts 19 de juny a les 11 hores. Explicaran els continguts i lliuraran el document de la nova campanya que els ciutadans i ciutadanes podran descarregar-se.

El 3r #novullpagar popular, "un èxit de mobilització"

El 3r #novullpagar popular ha tornat a ser un gran èxit de mobilització ciutadana, segons la plataforma ciutadana. Milers de cotxes han col·lapsat durant diferents intervals de temps els peatges de Vilassar de Mar, Manresa, Girona, Figueres, Mataró, Amposta, Ulldecona-Vinaròs, Garraf, Mollet, Terrassa, Reus i Martorell, tot i les les campanyes de la por generades pel govern de CiU a través de TV3. Al Principat, la mobilització ha finalitzat davant de les oficines de la Caixa a l'avingunda Diagional de Barcelona on centenars de vehicles han bloquejat l'avinguda. L'etiqueta #novullpagar17J ha estat Trending Topic i demostra el seguiment de la jornada també en aquesta xarxa social.

A Reus, els participants s'han trobat a l’estació de servei de davant de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Des d’allà, han anat fins a l’entrada a l’autopista AP-7 per Cambrils, en direcció nord i a la sortida de Reus s'han negat a pagar.

Al peatge de Benicarló, una vintena de vehicles s'han sumat a la campanya i han denunciat que la comarca del Baix Maestrat té a Benicarló el peatge més car de l’estat, mentre pateix un greu dèficit de serveis públics i infraestructures, començant per la manca d’un bon servei ferroviari de rodalies.

Tensió al peatge de Sagunt

La Guardia Civil "ha exercit com agents de la seguretat privada de l'empresa Abertis i han estat els guàrdies els qui preguntaven als conductors si hi anaven o no a pagar", segons la Coalició Compromís.

Abertis: Els casos registrats avui suposen un 0,25% del total de transaccions del dia

En relació amb la protesta convocada avui, les autopistes del Grup Abertis a Catalunya han registrat (des de les 6 h fins a les 20 h) un total de 1.074 casos d'impagament del peatge, xifra que representa el 0,25% del total de les transaccions registrades durant el dia d'avui.

La companyia recorda que en la convocatòria del passat 1 de maig, el nombre d'impagaments durant la mateixa franja horària va totalitzar 5.471 casos (l'1,34% de les transaccions del dia), mentre que en la del dia 20 de maig es van produir 3.087 casos d'impagament del peatge, el 0,9% del total

Per la seva banda, els organitzadors de la protesta, com ho van fer en les altres dues, desmenteixen aquestes dades facilitades per Abertis.

A més a més, en el seu comunicat Abertis remarca que en els casos d'impagament registrats es procedirà a realitzar la reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, així com la corresponent denúncia davant el Servei Català de Trànsit.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid