Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
Jornada #novullpagar

A les 12 del migdia té lloc una protesta simultània a diversos peatges del país

01/05/2012 Política

Aquest 1r de Maig, dia internacional del treball, hi ha convocada una protesta simultània a les dotze del migdia amb motiu de l'operació tornada el pont de Maig. L'acció consisteix en negar-se a pagar conjuntament als peatges dels Països Catalans. La mobilització preveu una afluència important de conductors per l'operació tornada i per l'auge que ha sofert la campanya popular #novullpagar en les darreres setmanes fins al punt que Abertis ha alertat el Govern de la situació i aquest ha amenaçat els catalans insubmisos amb imposar-les multes de fins a 100 euros.

La plataforma "Prou Peatges" creu que l'amenaça de les multes és “un farol i una mesura desesperada davant de l'èxit d'aquest moviment” i assegura que “estan cometent una il·legalitat que serà convenientment denunciada amb querelles de prevaricació i abús de poder”. Segons expliquen, la campanya només és “una resposta cívica però contundent d'una ciutadania farta de patir l'abús dels peatges”.

Guia d’actuació per a la mobilització:

1. L’anunci de multes per part del govern de CiU ha estat una ordre d’Abertis i La Caixa (propietària d’Abertis), a la que CiU deu 21 milions d’euros. Ens volen intimidar, però estan cometent una il·legalitat que serà convenientment denunciada amb querelles per prevaricació i abús de poder. Hem de mantenir el nivell de mobilització i no arribarà cap multa.

2. En arribar al peatge a les 12:00h dirigiu-vos en un primer moment al peatge “Manual” i digueu #novullpagar. Us apuntaran la matrícula i us obriran la barrera. Recordeu que podeu passar el llum en vermell (no és un semàfor) i que no esteu obligats en cap cas a ensenyar o donar el DNI a cap vigilant del peatge. Si no obren la barrera comenceu a tocar el clàxon insistentment i denuncieu la detenció il·legal als Mossos-112. L’acabaran obrint. El clàxon és la nostra eina de lluita.

3. Si el peatge “Manual” és ple dirigiu-vos a “Automàtic” o “Teletac” i comenceu a tocar el clàxon insistentment fins que aparegui un responsable del peatge i us obri la barrera.

4. Si es col·lapsa l’autopista –cosa molt probable- aixecaran les barreres i podrem passar tranquil·lament.

5. Tothom que transiti per l’autopista durant la resta del dia, que procedeixi de la mateixa manera. L’acció del matí ha de servir d’efecte contagi per a la resta del dia.

6. A partir del dia 2 de maig continueu amb aquesta pràctica. No ho podran parar. El proper #novullpagar popular es portarà a terme el dia 20 de maig.

Peatges :

Catalunya

- Vilassar, autopista C-32 (en els dos sentits)
- Martorell, autopista AP-7 (sentit Barcelona)
- Mollet, autopista C-33 (en els dos sentits)
- Manresa, autopista C-16 (en els dos sentits)
- Girona Sud (Sortida)
- Figueres Sud (Sortida)
- Túnels del Garraf (en els dos sentits)
- Amposta- Deltebre (Sortida)
- Ulldecona-Vinaròs (Sortida)
- Terrassa-LesFonts (en els dos sentits)
- Reus (Sortida)

País Valencià

- Algemesí (Sortida)
- Sagunt-València (Sortida)
- Castelló (Sortida)

Valora
Vídeos
Francesc Ribera i Anna Maria Guijarro decideixen #novullpagar
#novullpagar al peatge de la C-32 a Vilassar del regidor de la CUP Xavier Safont-Tria
El regidor de la CUP Mataró Xavier Safont-Tria es nega a pagar el peatge de l'autopista C-32 (Mataró Barcelona) a l'alçada del peatge de Vilassar de Mar tot afegint-se a la campanya #novullpagar
Regidor de les Borges Blanques
El regidor de la CUP de Les Borges Blanques es suma a la campanya #novullpagar
El militant de la CUP Joan Jubany també fa un #novullpagar
Bona tarda, NO VULL PAGAR!!!
No Vull Pagar - Aturem-ho!
NO VULL PAGAR-ESTIC INDIGNAT!!!!
NO VULL PAGAR ......conversa amb el agent mosso 8300
“Bona nit. NO VULL PAGAR!” Insubmissió als peatges
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid