Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novulllpagar
Catalunya es mobilitza contra els peatges

Pobles i ciutats organitzen marxes massives als peatges per practicar la insubmissió

18/05/2012 Política

Pobles i ciutats organitzen marxes massives als peatges per practicar la insubmissió aquest diumenge 20 de maig, quan hi ha convocada una jornada multitudinària de #novullpagar.

- Girona: A Girona la CUP ha convocat una caravana de vehicles de cares a diumenge que sortirà a partir de les 11 des del pàrquing de Fontajau per arribar fins al peatge de Girona Sud. La CUP ha fet una crida a la ciutadania gironina a secundar aquesta segona acció massiva del moviment #novullpagar, per demostrar el descontentament ciutadà i exigir que es posi fi a l'actual sistema, que la formació considera que és "totalment indecent" i que "fa anys que provoca una sagnia econòmica injustificada per a les butxaques de les catalanes i els catalans". El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha denunciat la responsabilitat dels governs espanyol i català en aquest afer, i ha criticat Abertis, que ha qualificat de "màfia empresarial" i de "sangonera".

- Celrà: La CUP convoca la marxa contra els peatges a les 11.15 h a l'aparcament de l'Ajuntament.

- Alt Empordà i Pla de l'Estany: La CUP de l'Alt Empordà i del Pla de l'Estany ha convocat la marxa a partir de dos quarts de dotze al peatge d'Orriols. Els vehicles entraran a l'AP-7 tots junts i aniran en caravana festiva fins al peatge de Figueres, on sortiran de l'autopista sense pagar. CiU i PP van tombar la moció que la CUP va presentar a Figueres.

- Bordils: La CUP de Bordils ha organitzat una caravana de cotxes amb el lema “Bordils tampoc vol pagar” per donar suport a la campanya ciutadana #novullpagar i participar així de la segona mobilització popular contra el pagament de peatges. La caravana sortirà a les 11h davant del pavelló blanc i verd i es dirigirà cap a l’entrada d’un peatge. El ple municipal del mes de maig va aprovar una moció de la CUP donant suport a la campanya #novullpagar amb els vots a favor de CiU, dues abstencions de CiU i dos vots en contra del GIB-PM. Tot i que la CUP remarca que defensa un model de mobilitat que prioritzi la sostenibilitat i el transport públic dóna suport a la insubmissió als peatges ja que "ara mateix només serveixen per enriquir a l’empresa Abertis (La Caixa)". 

- Maresme: Concentració davant de l'Hotel Ibis de Mataró a les 11:00 h, on s'indicaran les instruccions i s'entregarà el material necessari (adhesius i bandes per als cotxes). Al Maresme la convocatòria s'ha unit amb la Caravana de cotxes per l'Estat Propi de l'ANC en suport al #novullpagar per arribar plegats al peatge de Vilassar. A les 12:00 hores es trobaran al peatge de Vilassar.

- Sant Quirze del Vallès: Sant Quirze per la independència convoca tothom qui vulgui participar en la protesta a les 11:30 i a les 17:30 al pàrquing de l’estació de Sant Quirze dels Ferrocarrils de la Generalitat.

- Reus: El Casal Despertaferro convoca a la marxa popular #novullpagar que arrancarà a dos quarts de dotze del matí des del Parc Sant Jordi. Segons explica, a part de totes les persones que hi puguin participar, també hi participarà "el bou de Reus", que dalt del seu remolc també es negarà a pagar "els peatges d'unes autopistes que ja estan més que amortitzades i que només serveixen perquè els amics de La Caixa puguin lucrar-se a costa dels catalans i catalanes".

- Martorell: Trobada a quarts de 12 a l'àrea de descans de Gelida (que és entre Gelida i el peatge). Organitza la plataforma Novullpagar hi dóna suport l'ANC.

- El Vendrell: La CUP ha organitzat una caravana vendrellenca. La caravana sortirà a les 12h des del pàrquing del Club d’Esports Vendrell. A més, ha presentat una moció a l'Ajuntament.

- Arenys de Mar: La va presentar al ple de dimecres passat a l’Ajuntament una moció per donar suport a la campanya #novullpagar. Amb la moció, que ha estat aprovada, la CUP vol expressar el seu suport a la convocatòria d'aquest diumenge i que des d’Arenys coordina l’Assemblea Nacional Catalana.

- Vallès i Baix Montseny: La CUP ha realitzat una roda de premsa al peu del peatge de la Roca del Vallès per cridar els veïns del Vallès i el Baix Montseny a la insubmissió als peatges aquest diumenge. La formació, que defensa un model alternatiu de mobilitat, ha anunciat que presentarà mocions als ajuntaments per donar suport a la campanya #novullpagar. Els vehicles del Vallès Oriental han quedat a les 11 al carrer 6 de Desembre cantonada Avinguda de la Verge de Núria de Vilanova del Vallès. I ells del Vallès occidental a les 11.30 a la benzinera al costat del decathlon al parc Vallès a Terrassa. Faran la primera passada del #novullpagar a les 12 (en les dues direccions). Els del Vallès occidental passaran pel peatge de Les Fonts.

- Sabadell: La CUP de Sabadell també ha fet públic el seu suport a la plataforma #novullpagar i ha fet una crida a la seva militància i simpatitzants per secundar aquesta jornada de lluita.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid