Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Convoquen manifestacions el 16-J arreu del país en suport a Andreu i Rubén

Durant l'acte antirepressiu d'aquest diumenge a Tortosa s'ha llegit una carta d'Andreu Curto des de la presó

10/06/2012 Drets i Llibertats

Tortosa ha acollit aquest diumenge un acte en suport als dos vaguistes en presó preventiva, Andreu Curto i Rubén Marín, l'endemà del clam antirepressiu en solidaritat a ells dos que es va viure al teatre d'Olot en l'homenatge dels encausats del 92 i l'estrena del documental sobre l'Operació Garzón. A Olot, els represaliats de fa 20 anys van signar tots junts una carta de suport als vaguistes que aquest diumenge ha estat entregada als familiars de Curto.

Alerta Solidària ha celebrat una roda de premsa aquest migdia a Tortosa, juntament amb el Grup de Suport de les terres de l'Ebre a Rubén i Andreu, i ha anunciat la convocatòria de manifestacions descentralitzades arreu dels Països Catalans per al proper 16 de juny en solidaritat amb els vaguistes presos.

Protestes a 12 ciutats

De moment hi ha convocades fins a 12 protestes per al mateix dia. Destaca la convocada a Tortosa que sortirà de la plaça Alfonso a les set de la tarda. Les altres mobilitacions es faran a Barcelona, València, Palma, Girona, Castelló, Tarragona, Lleida, Alacant, Manlleu, Vilafranca del Penedès i Manresa.

Durant la roda de premsa, representants de l'Esquerra Independentista, entre els quals el portaveu nacional de la CUP Marc Sallas i membres de Maulets i el SEPC, han fet arribar la seva solidaritat a Tortosa i han cridat a la mobilització per al dia 16.

Ho han fet juntament amb més de 50 independentistes vinguts d'arreu dels Països Catalans, molts d'ells detinguts a partir de les mobilitzacions de la darrera vaga general i també en la primavera valenciana i en les protestes de defensa de la llengua a Mallorca. Al Principat, del centenar de detinguts que hi ha hagut pels fets de la vaga genera, fins a 40 són membres de l'Esquerra Independentista.

Carta d'Andreu Curto des de la presó

L'acte ha comptat amb alguns moments emotius com ara la lectura de la carta d'Andreu Curto escrita des de la presó de Can Brians, on està intern. Per a ell estava reservada una cadira que en tot l'acte ha quedat buida i que podria haver estat ocupada també per Víctor de Reus o Juanma de La Garriga. Dos independentistes detinguts pels inicidents del 29-M i que no han pogut assistir a l'acte per la prohibició que els pesa des dels jutjats de Barcelona d'assistir a qualsevol tipus de mobilització. D'ells dos també s'han llegit dues cartes.

Durant la roda de premsa, el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha remarcat el caràcter solidari de l'acte evidenciant que “som aquí per donar de nou la cara i enfrontar-nos a la repressió”. Pellicer ha denunciat que “la política repressiva del conseller Felip Puig a Catalunya i del govern espanyol al País Valencià i a les Illes Balears ens recorden la fragilitat de la democràcia” i ha constata com “la gent cada vegada està més indignada i surt més al carrer per qüestionar el sistema econòmic i els responsables de la situació actual”.

Per això "continuarem sortint al carrer per defensar els nostres drets i denunciar els veritables culpables de la crisi: polítics, banquers i especuladors”, ha sentenciat. Laia Fontanet, portaveu del Grup de Suport, ha llegit una carta escrita per Curto des de la presó, i ha volgut “agrair les mostres de solidaritat que està rebent”. Després de la roda de premsa s'ha format una manifestació espontània amb la pancarta "Andreu i Rubén llibertat".

La jornada ha acabat amb un dinar per a 150 persones organitzat pel Casal Popular Panxampla per recollir fons per a la família d'Andreu. La mare, el pare i el germà de Curto han llegit una carta del seu fill des de la presó on anima a seguir mobilitzant-se.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid