Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP, única força política que condemna les detencions de vaguistes

"El país està vivint una ofensiva sense precedents contra l’independentisme combatiu"

31/05/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha condemnat l'onada de detencions que els Mossos d'Esquadra han realitzat contra els vaguistes del passat 29 de març. De fet, ha estat l'única formació política en denunciar públicament la repressió, i en aquest sentit ha alertat que "el país està vivint una ofensiva sense precedents contra l’independentisme combatiu" i contra tots aquells que qüestionen el sistema. L’organització fa una crida a la solidaritat i a continuar les mobilitzacions en defensa del sector públic, el benestar i la cultura.

La CUP ha criticat les detencions que han patit vaguistes i estudiants arreu del país en els darrers dies. Des dels quatre membres de l’esquerra independentista que van ser detinguts a Bunyola fins a la desena de detencions de vaguistes, la majoria vinculats a les organitzacions independentista com la CAJEI, MAULETS, el SEPC o la mateixa CUP.

El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, ha animat a seguir la protesta contra el que ha titllat de "sistema injust". I ha afegit: "Les pancartes davant de les comissaries d'aquests dies diuen que "hem perdut la por". No pararem fins que aquestes persones siguin, totes, en llibertat i sense càrrecs”.

"Els culpables de grans estafes continuen lliures"

Davant aquesta situació, l'organització té clar que "les detencions responen a criteris polítics" i remarca que “mentre es deté gent implicada en lluites socials i polítiques, els culpables de grans estafes i de vertaders crims econòmics continuen lliures".

"És xocant que mentre es deté de forma contundent i amb grans desplegaments policials a militants vinculats a l’esquerra anticapitalista; banquers i empresaris corruptes segueixen lliures malgrat les evidències dels seus crims”, sentencia.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid