Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP, única força política que condemna les detencions de vaguistes

"El país està vivint una ofensiva sense precedents contra l’independentisme combatiu"

31/05/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha condemnat l'onada de detencions que els Mossos d'Esquadra han realitzat contra els vaguistes del passat 29 de març. De fet, ha estat l'única formació política en denunciar públicament la repressió, i en aquest sentit ha alertat que "el país està vivint una ofensiva sense precedents contra l’independentisme combatiu" i contra tots aquells que qüestionen el sistema. L’organització fa una crida a la solidaritat i a continuar les mobilitzacions en defensa del sector públic, el benestar i la cultura.

La CUP ha criticat les detencions que han patit vaguistes i estudiants arreu del país en els darrers dies. Des dels quatre membres de l’esquerra independentista que van ser detinguts a Bunyola fins a la desena de detencions de vaguistes, la majoria vinculats a les organitzacions independentista com la CAJEI, MAULETS, el SEPC o la mateixa CUP.

El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, ha animat a seguir la protesta contra el que ha titllat de "sistema injust". I ha afegit: "Les pancartes davant de les comissaries d'aquests dies diuen que "hem perdut la por". No pararem fins que aquestes persones siguin, totes, en llibertat i sense càrrecs”.

"Els culpables de grans estafes continuen lliures"

Davant aquesta situació, l'organització té clar que "les detencions responen a criteris polítics" i remarca que “mentre es deté gent implicada en lluites socials i polítiques, els culpables de grans estafes i de vertaders crims econòmics continuen lliures".

"És xocant que mentre es deté de forma contundent i amb grans desplegaments policials a militants vinculats a l’esquerra anticapitalista; banquers i empresaris corruptes segueixen lliures malgrat les evidències dels seus crims”, sentencia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid