Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Presó preventiva per a 2 dels detinguts pels fets del 29-M

Cau l'acusació de pertinença a grup criminal

30/05/2012 Drets i Llibertats

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha decretat aquest dimecres a la nit presó provisional sense fiança per a dos dels 10 detinguts entre dimarts i dimecres en relació als incidents del 29 de març a Barcelona, segons ha avançat Alerta Solidària.

Es tracta d'Andreu C. B., de 22 anys, actualment veí del barri de Sants de Barcelona, militant de Maulets i membre del CSA Can Vies i del Casal Panxampla. L'Andreu, detingut aquest dimecres al matí a casa seva per quatre agents de paisà, està acusat del delicte continuat de desordres públics, de coaccions greus, de robatori amb violència i/o intimidació, delicte contra els drets, fonamentals i llibertats públiques, danys i delicte de pertinença a grup criminal. 

D'altra banda, el jutge també ha decretat presó provisional per a Rubén M.M, de 23 anys, veí també de Sants i membre actiu també dels moviments socials detingut dimarts. En el seu cas li imputen el delicte de desordres públic continuat, de lesions greus, delicte de coaccions greus, falta de lesions, delicte contra la integritat moral, delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, delicte de danys i delicte de pertinença grup criminal.

Aquest dimecres han comparegut davant la jutgessa de guàrdia els quatre detinguts dimarts a Barcelona i Andreu C., detingut dimecres. La fiscalia havia demanat presó per a tots cinc, però la jutgessa ho ha desestimat en el cas dels altres tres, han quedat en llibertat amb càrrecs sense fiança. Es tracta de Jorge M.C, de 25 anys; Jordi A.D, de 24 anys i Natxo P.A., de 20 anys, militants del SEPC i la CAJEI i membres també de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cau l'acusació de pertinença a grup criminal

En el cas dels cinc detinguts de Barcelona ha caigut l'acusació de pertinença a grup criminal que reclamaven els Mossos d'Esquadra a l'atestat policial en considerar que els detinguts van actuar "de forma conjunta i coordinada en diferents actes vandàlics" a Barcelona la tarda de la vaga general. Un extrem que no s'havia aplicat en cap ocasió en el cas dels detinguts del 29-M. Ni la fiscalia i la jutgessa han assumit aquest càrrec inèdit en el 29-M que permetria castigar amb penes de presó.

Per tant, se'ls imputen coaccions, desordre públic i delictes contra l'exercici dels drets fonamentals i algun també afronta càrrecs de danys i lesions.

De la seva banda, del detingut de Reus ha sortit en llibertat amb l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat i amb la prohibició de participar en reunions, concentracions i manifestacions fins al judici. El jutge de Reus li imputa els delictes de desordres públics, danys, participació il·lícita en reunions o manifestacions i pertinença a grup criminal.

S'intensifica la solidaritat

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista han condemnat unànimement les detencions d'ahir i d'avui, ja que la majoria de detinguts són militants de les organitzacions que en formen part. És per això que han signat un manifest unitari en què condemnen la persecució i exigeixen l'alliberament dels detinguts. A més d'Alerta Solidària, la CAJEIMaulets, el SEPC, laCOS, l'MDT i Endavant (OSAN) hi han donat suport. També la CUP s'hi ha afegit, essent l'única força política que ha rebutjat les detencions.

Durant les darreres també s'ha afegit, el Grup Promotor de la Universitat Comunista dels Països Catalans amb un comunicat de suport

A banda, les xarxes de suport han posat en marxa tot un entramat de concentracions de suport que se succeeixen diàriament en diversos indrets del país [veure convocatòries]. 

Aquest dimecres centenars de persones s'han concentrat davant la Ciutat de la Justícia i davant la porta de l’Ajuntament de Reus en solidaritat amb les persones detingudes aquesta setmana. Els protestants han denunciat la detenció d'una desena de vaguistes a Barcelona, així com les quatre persones detingudes i humillades a Mallorca i les més de 200 persones que han rebut multes al País Valencià per les càrregues policials a l’IES Lluís Vives.

A més, han post de manifest el caràcter polític de les detencions, tal com demostra el fet que no s'hagin produït abans tractant-se, en alguns casos, de militants coneguts públicament. D'altra banda, també s'han criticat les mesures cautelars contra el detingut de Reus, especialment la prohibició de participar en actes públics.

Amb les detencions d'aquesta setmana, ja són un centenar les persones detingudes al Principal en relació a la vaga general. A més, arran de les diligències obertes, els Mossos han imputat 14 persones més per desordres públics i danys, passant de les 38 a les 52 imputacions.

Valora
Vídeos
Nova onada de repressió contra els vaguistes del #29m
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid