Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de Lluita
Sant Jordi mata l'aranya

Pau Mariné d'RXI explica quines han estat les harmonies de lluita d'aquest mes d'abril

06/05/2012 Cultura
Mentre encara no se'n sap res més de l'intent d'assassinat a les portes d'un concert de Kop, en Puig obre la veda a la delació ciutadana de gent que ha encapçalat l'u de maig reclamant els drets de tothom. Malgrat tot, l'abril és un gran mes per a la cultura, i un bon baròmetre d'això és el Verkami. De debò que sí.
 
Ara, la gent d'Enderrock s'ha posat a fer un Verkami per un DVD i un documental sobre la històrica actuació de Lluís Llach al camp del Barça el 1985 amb motiu del número 200 de la revista, i va amb molt bon ritme. Els qui ja l'estan a punt de tancar és el grup de reggae de la Plana Agraviats, pel seu quart disc, Torn de paraula. Però els que ja ho tenen coll avall això són els Pirat's sound sistema (Em bull la sang), Cesk Freixas (Tocats pel foc), Andreu Valor (A l'ombra de l'obscuritat), i els Arrap (Ara va de bo) que ja l'estan compartint. El micromecenatge va que vola, però encara hi ha gent que tira pel dret pel seu compte, com Joan Palomares i el seu tercer Moltes putades i ningun miracle o els Bolson i el seu primer llarg Encara pots cridar. O sigui que ja se sap del que tocarà parlar ben aviat.
 
Una novetat prou destacable d'aquest abril passat és El compàs canvia d'Una altra realitat, que ha sortit coincidint amb la diada de Sant Jordi. Aquest segon disc és el primer que editen físicament, i en ell tornen a fer gala de les seves qualitats per a transmetre pensaments, actituds i emocions, jugant entre la contundència i l'harmonia. Metal, hardcore i grunge, amb tornades corals astrals.
Per la seva banda, els Dekrèpits s'avancen a l'estiu amb Festa major. El cinquè disc d'aquests altempordanesos és el d'una banda de festa que insisteix en la reivindicació amb missatges crítics ara més subtils. El disc, que es pot descarregar des del seu web, està més treballat que els anteriors, i sona  fresc i alegre.
 
Els barcelonins Crosta fan un punk contingut i passat de moda, però que fan d’aquests trets alhora les seves virtuts. Aquest trio, mentre es van tornant al micro, fa coincidir la introspecció i el punk llibertari. Nus a la gola és el seu tercer treball, que comparteixen amb els altres des del seu web.
Finalment, els valencians Orgull de classe acaben de debutar amb un disc de nou talls de streetpunk de la Plana Baixa. Consciència proletària, lluita antifeixista i sentiment nacional en un disc de crítica aferrissada i ganes de brega. Aquest disc homònim es pot descarregar des de Mediafire.
 
No vull cloure l'article sense repassar alguns breus. Kop i Opció K-95 han anat a Bogotà a difondre la seva música i la seva lluita; els primers a la Marcha Patriótica i els segons al RASH Fest 2. Els Pellikana han tret un clip per celebrar la primavera, i els Eina amb aquest altre clip celebren el primer de maig. El pioner del rock en valencià, Eduard Joanes de Pantaix, prepara un disc després de quasi tres dècades, del que ja ha avançat Prou retallades. El grup barceloní de punk Kommintern ha anunciat una aturada indefinida. Els impulsors d'Ens fa pudor la boca, van organitzar un festival a l'Estraperlo amb forces grups del recopilatori de punk en català. Els valencians Odi avancen aquest tema del proper disc El badar de les consciències. Això és tot, fins aviat.
Valora
Vídeos
Opcio K95 Rash Fest 2 Bogotá
Video promocional d'Opció K95 pel RASH Fest 2 a Bogotà (Colombia) el 16 de juny de 2012.
Terratombats - Divisa

Descarrega't gratuïtament el nou disc "Aires de primavera" a http://www.terratombats.cat

a Esclatat la Primavera! - Pellikana
EINA - L'Estat i la Revolució
En commemoració del Dia internacional dels treballadors i treballadores, EINA presenta el seu últim videoclip: L'Estat i la Revolució.
Produït per Sabotatge Produccions.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid