Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Harmonies de lluita, desembre 2011

Com que per aquestes dates és sabut que es fan regals, hi ha qui fa coincidir el cap de l'any amb el llançament d'algunes novetats. La més destacada ha estat la sortida del disc en directe Per principis elegants d'At versaris i Asstrio.

06/01/2012 Cultura
No són els únics, La cobla i Àcid úric també hi han fet casar la data, i el bloc Rappin' català comparteix el recopilatori 2011 de síntesi anual. Més notes raperes són la participació amb temes exclusius dels mateixos At versaris, Arrap i Ender al programa La tuerka (ara n'han fet un disc), ja s'avancen temes del que vol ser primer disc mallorquí de rap en català amb Swing i Valtònyc, i que el renovat projecte Atupa (abans Golpe bajo) també ha fitxat per Mésdemil i ja graven el seu treball de presentació.
 
Deixant de banda les rimes, ens podem congratular d'un altre cap d'any celebrat al Festivern de Tavernes, el començament de la ronda de concerts Gràcies, Ovidi encapçalada pel "quico" Arturo Gaya, i els Subvèrssia han guanyat el Premi al Millor Tema del 10è concurs Castelló en Viu. I mentre Los draps de la Franja deixen els escenaris per diversificar els seus camins, a Rxi.cat s'han assabentat (a bones hores) de l'Electrocançó de Xavi Múrcia, i a Perpinyà es prepara un lipdub pel català pel proper mes de març.

El CD+DVD Per principis elegants és l'objecte que culmina la gira que ha fet coincidir At versaris i Asstrio, i que es va presentar el passat 30 de desembre a la seu de Vilaweb de Barcelona en un concert domèstic organitzat també per Productes de la Terra, un esdeveniment on es va aprofitar per conversar amb les formacions. El disc s'enregistrà el passat 18 de juny en la darrera actuació compartida entre els rapers i el grup de jazz rock a la manresana sala Stroika.

Des de Castellar del Vallès els Van de vinatxo comparteixen el seu debut, Folk de ganxet, en descàrrega directa. Ells combinen el folk i el rock repassant el cançoner tradicional des d’una òptica de renovació ben animada dels sons més nostrats, amb influències rumberes i balcàniques, i a més amb una bona dosi de crítica social.
 
Els Antídot el que fan és bàsicament ska, però hi inclouen punk, reggae, rock i elements de big band. Al debut de Se’m fica al cap, l'octet berguedà hi han gravat tretze divertits temes festius carregats de històries amb irreverència i amb sentit de l'humor.

Finalment, els Repulsa han tret el seu segon disc titulat Mossega la mà que et tapa la boca. Es tracta d'una nova entrega de hardcore punk natiu de Móra d'Ebre, canya i ràbia a l'estil de Circle jerks o Black flag amb missatge contestatari.

Pau Mariné  |  
RXI.cat
 



 
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid