x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, octubre 2011

Aquest mes s'ha estat parlant de la detenció (ara en llibertat amb càrrecs) del cantant de rap i comunista lleidatà Pablo Hasél per apologia del terrorisme, i per l'altra cara de la mateixa moneda de les responsabilitats de permetre concentracions feixistes el dia 12 a Poblenou i a Montjuïc. Des de Mallorca, en canvi, el debat positiu sobre els músics i la construcció nacional el signa el músic i militant de l'esquerra independentista Marcel Pich. Qui, dit de passada, revela que aviat les seves dues formacions en actiu més pregones trauran disc: el debut en estudi de Taverners i la segona entrega d'Eixut.

05/11/2011 23:55 Harmonies de lluita
Els Almorranes garrapinyaes potser no son novetat, però van aconseguir despistar RXI.cat i fins ara no se'n havia escrit. El mes de març els castellonencs presentaven De terme, el seu primer treball "més seriosament" ja que el 2008 ja n'havien tret un, Deserts del s. XXI, amb una producció més maquetera. Fan la particular versió de l’estesa combinació ska punk rock festiu amb dolçaina que faria un bon grup d’amics esvalotats. Les seves dèries els fan fer cançons pel·liculeres, i el ser de terme, arrelats on els van parir, els fa fer cançons compromeses amb el seu lloc i el seu moment.
 
foto_almorranesgarrapinyaesAl seu segon llarga durada, Lilit i Dionís fan ignició cap a nous espais estilístics, sonors i temàtics des de l’àmbit popular i Sense permís de la NASA. Ara fusionen la música balcànica, els ritmes llatins i la cançó folk, amb el seu característic sentit de l’humor. Els de la Marina Alta han fet "un disc en 3D" (en sentit literal) amb un estil musical inclassificable, gresca irreverent sense prejudicis.
 


Una novetat ben reeixida d'aquest mes ha estat el primer disc llarg dels Purkinje, els anteriorment anomenats Lark about i que darrerament han sonat prou. A Bukkake social han endurit la seva proposta de punk rock accelerat amb sentit de l'humor ampostí cap a freqüències més metàl·liques, parlant de tot el que els ve en gana amb naturalitat i inventiva. El disc és el seu debut entre cometes, ja que duen set anys d'activitat i algunes maquetes. El comparteixen per Megaupload, tot i que tenen pensat d'editar-lo.

 

 
A la gent de Moksha tampoc els manca rodatge. Ni molt menys. La promesa del metal europeu de Sant Celoni, amb varies referències a l'espatlla, treuen el seu darrer disc, Sang de roure, en el seu idioma. Amb riffs monolítics i ràfegues de blast beats amb altres passatges més dinàmics, el quartet canvia els esquemes rockers per paràmetres més propers al crust, al punk, al hardcore, al metal i en general a tot allò que tingui poc a veure amb el mon de les flors i les violes.

Per acabar el debut de Barralliure!, uns nois que vénen de Navàs, Balsareny i Puig-reig, i fan una mescla pròpia i versàtil de punk rock i ska, amb melodies corals, teclats i secció de vents. Tant poden tocar-te una ràfega de punk rock veloç i potent com obrir-te un tema amb caire baladesc o amb un piano evocador, per després fer gresca skatalítica o canya metalera. Aquest debut homònim amb llicències lliures el comparteixen per Mediafire.

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.catAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

 

Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid