Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, setembre 2011

Com darrerament ja va essent habitual, persones significades s'han declarat públicament independentistes, el darrer en Gerard Quintana, que en parlà al Palau Sant Jordi davant milers de seguidors, en el marc de la reaparició de Sopa de cabra als escenaris. En aquesta entrevista per a l'Enderrock n'ha donat més detalls.

De motius no en falten. Tant sols mirant pel que fa a cultura, fa pocs dies mateix, el Consell de Mallorca (PP) eliminava les subvencions a les entitats culturals. Però el teixit associatiu no s'arronsa i a València creen el VAM!, una plataforma de promoció de la música autòctona, o organitzen una setmana d'activitats a Beniarrés per denunciar les mancances culturals. Sense anar més lluny, la CUP de Figueres mateix, el mes passat criticava la incipient programació d'activitats pels joves.

03/10/2011 08:52 Harmonies de lluita
Una cosa que sí que està assegurada és el quart disc de Cesk Freixas, que amb només cinc dies (de quartanta) de micromecenatge ha aconseguit la financiació col·lectiva per tal de produïr-lo. I parlant de cançó protesta, el 29 d'octubre hi haurà el primer festival de dedicació exclusiva, sota el títol de La cançó necessària, a Granollers.

Després de cinc anys del seu darrer àlbum, Feliu Ventura torna amb el seu millor disc, l'esperat Música i lletra, onze nous temes plens de delicadesa i textos colpidors; tot un acte de fe en la melodia i en els textos curosos, intencionals i compromesos. El disc va sortir la diada de l'Onze de setembre amb el diari Ara -tot i que a les botigues no hi arribava fins el 21- amb portada d'Antoni Miró, va estar signant-ne a la mostra d'entitats dels Països Catalans, i el 15 d'octubre el presentarà a L'auditori de Barcelona.

Una novetat en part curiosa i totalment grata és la dels Col·lapse, un grup de hardcore punk de Barcelona amb membres dels extints Cinder i The gundown, que començaren en anglès a mitjans 2009 sota el nom de Decline. El seu debut, Mínima esperança, és un LP d'onze pistes on s'hi noten les seves influències per grups com Dag Nasy, Embrace o els darrers Minor threat.

foto_feliuventura2Els teus colors és el primer disc dels joves Alerta, la banda gracienca hereva d'Skatasun. El seu punk rock amb secció de vents i moments d'ska serveix per donar a conèixer el seu missatge: des de l'òptica del jovent precaritzat amb un futur fotut, el seu objectiu darrer és agitar consciències per a posar-se "alerta" davant les injustícies socials.

Els Alerta formen part d'Amplificador, un col·lectiu d'onze grups unit per la mateixa passió per la música i amb l'objectiu de fer pinya i recolzar-se mútuament per continuar tocant amb energies renovades. Ara han tret el recopilatori promocional Ens farem sentir! on a part dels graciencs també hi ha: Kòdul, Skandal band, N'crisi, The skaparates, Acció festiva, Eskac i mat, Banda bandarra, Ressaka ska, Carpa Juanita i Raska.

El mes passat en Valtonyc treia la seva quarta referència, Jazz amb llàgrimes de ron, íntegrament en la llengua de l'illa. Al jove mallorquí el hip hop li serveix com a vàlvula d'escapament: hi aboca tots els seus neguits i sentiments, i a estones te un discurs de confrontació frontal amb l'ordre establert.

La gent d'Artificial beach vénen de València, amb excomponents de Linea de fuegoJoin the rejects i Glass knife, però també de Barcelona amb la veu dels Amenaça. Aquest mesclat tant punk sona com només podria sonar: hardcore punk molt cru i vuitantero. Defineixen la seva proposta com "hardcore macarra polititzat a la vora del mediterrani", i al seu Bandcamp es pot escoltar la seva demo de set talls.

Per acabar, i pels qui ja heu vist el vídeo d'Obrint pas al Fuji rock, enllaçar tres bons videoclips de tres segons discs: Que pari tot, del cantautor Josep Romeu; Violència dels valencians Orxata sound system; i Deixalles dels penedesencs Eina.
 
{youtube}9JkUdtwbSq0{/youtube}
{youtube}A0Xsf5C_v28{/youtube} 
{youtube}lTtMkN0XV8Y{/youtube} 
{youtube}FBAj_qD2uFY{/youtube} 
 
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid